Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iskustvo žene koja je osetila prisustvo anđela: ko su anđeli čuvari i kako da prepoznamo njihov trag

Čuvajte svog anđela kao što on čuva vas, kao nađenu sreću na sred puta, kao zlaćani novčić koga držite u džepu kaputa da biste ga dotakli dok hodate, jer anđeli su upravo to, srećni deo nas koji je uvek tu, u džepu naše duše!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ležim udobno na svom krevetu i slušam himnu "Svjati Bože" Georgija Vasiljevića Sviridova u izvođenju kamernog hora "Kredo" iz Kijeva. Prizivam svog anđela čuvara da pozove dalju pomoć. U polusvesnoj slici koju imam pod zatvorenim očima pojavljuje se arhanđeo Rafael, do sada se u obraćanjima nije pojavljivao, drži svoju ruku visoko iznad moje glave i kaže mi blago naredbodavnim tonom: "Veruj". I zaista se u trenutku odmiču od mene sve opterećujuće sumnje i strahovi koje pokušavaju da iskasape moje bezmisaono stanje kao dosadne bodlje, piše Lovesensa.

Glavni strah je u obliku tankih zmijasto uvijenih pulsirajućih vena punih krvi, sklupčane su u ravni ravnopravnoj mojoj, i blizu i daleko, kao u drugom svetu. Dopuštam strahu da bude u toj ravni pored moje jer je postao nebitan, ne borim se protiv njega. "Veruj, veruj", nastavlja da mi se obraća arhanđeo Rafael i da olovnom rukom odbija krvoločne vene straha.

Oni su uvek uz nas: iskustvo žene koja priča sa anđelima...

Da li je doživljaj produkt mog uma? Jesu li slike koje sam videla unutrašnjim pogledom prikaze moje podsvesti ili stvarna paralelna realnost? Ili je sama moja podsvest paralelna realnost? Sve što zamislimo je naše ili nam zdravorazumski nestvarna a paralelno veoma realna bića zaista dolaze u pomoć? Da li to je uopšte bitno razlučiti?

Moj doživljaj je silan, upečatljiv i moćan i pomaže mi. Priznajem da verujem u svoje zatvorene oči i u to da je na rubu naše podsvesti svetlost čekajućeg anđela čuvara koji spaja našu vatrenu ljusku sa večnim mirom svemira.

Lorna Birn kaže da je naš anđeo čuvar uvek tri metra iza nas. Može biti, ona tvrdi da ih vidi, možda je vatreni rub podsvesti te širine, a možda su nekada ispred, nekada iznad, ne znam. Ono što pouzdano znam da su se, od kada se prvi znak koji me je upućivao na anđele pojavio u mom životu, ostali toliko razbokorili da sam mislila da ću ili završiti sa šizofrenijom ili zaista ostvariti pravi energetski kontakt sa njima (kasnije sam se setila izjave jednog duhovnog učitelja da ta bolest nekada nastane kada ađeli ne uspeju da uspostave kontakt sa čovekom koga traže).

Kako je sve počelo?

Iskreno, nisam ranije posebno razmišljala o anđelima. Obraćala sam se odavno duhovnom svetu, ali nikada njima. Onda mi je prva drugarica poslala video Zdenke Andrejić o anđelima, koji sam prosledila drugoj da ga "izvidi".

Očekivala sam dobru izviđačku priču jer ona je realna i visprena osoba i izviđač u duši, ali ne i njen drhtavi glas koji mi saopštava da joj se desilo nešto dok je pratila uputstva iz videa - pukla joj je brojanica!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj