Glumicu Meril Strip mnogi kritičari smatraju za jednu od najboljih. Nominovana je 21 put za Oskara, 3 je osvojila, a osim što je sjajna umetnica, citati Meril Strip su inspiracija za mnoge žene - otkrivaju kako da ostvarite sreću i uspeh, a da zauvek ostanete svoji.

Njene misli i citati služe ženama širom sveta kao motivacija da ostvare svoje snove, a nje izgube svest da je pored materijalno, važnije ono što je iznutra - naše moćno i neverovatno unutrašnje ja.

U jednom od svojih izjava Meril Strip je istakla kako pronaći svoj srećan put u životu:

"Mislim da ćeš naći svoj put... Na kraju, to je ono što ti se čini ispravnim. Ne ono što ti je majka rekla. Ne ono što ti je rekla neka glumica. Ne ono što ti je neko drugi rekao, već tihi, unutrašnji glas."

Važno je da nikada ne ignorišete taj moćni unutrašnji glas koji vam poručuje - u kojem pravcu treba da krenete. Ne dozvolite da ga ućutkaju kritike i stavovi okruženja, ne dozvolite da vam drugi kroje život i da vas strahovi blokiraju. Živite slobodno u skladu sa svojim bićem, svojom intuicijom - neka nova vrata života otvoriće se pred vama. I znaćete da je to to.

Koja je formula za uspeh i sreću prema Meril Strip:

"Razvijajte ono što radite, ono čemu se posvećujete u svetu. Formula sreće i uspeha je da budete zapravo svoji, na najživopisniji mogući način. Integrišite ono u šta verujete u svaku oblast svog života. Usmerite svoje srce na taj posao i tražite najviše i najbolje od svih ostalih."

Izvor: Sensa