Na početku ljubavnog odnosa leptirići mogu da zamagle um, pa često ne vidimo neke tako očigledne znakove da osoba sa kojom ulazimo u odnos može biti toksična. Tu je strast, jake emocije, zaljubljenost, potreba da volimo i da budemo voljeni, slatko išćekivanje. Međutim, kada uđemo u odnos i kada se prvobitna zaljubljenost zameni istinom i maske skroz padnu, možemo se suočiti sa nečim što nismo očekivali.

Toksičan odnos je svaki u kojem partner prema vama nema poštovanja, blokira vas u ličnom razvoju, stalno vas kritikuje, manipuliše, tera vas da postanete drugačiji... U ovakvom odnosu dolazi do stalne napetosti, svađe, nepoverenja, preljube, laži, izdaje. Zoksičan odnos je onaj u kome se ne osećate srećno, ispunjeno, koji vas ne ispunjava lepim osećanjima i dobrom energijom. I jedino što, možete napraviti jeste da iz njega izađete i ponovo pronađete sebe.

Mnogi su prošlo kroz isto, razočarali su se u partnera i pokajali se što su praštali i verovali. Ali kajanje ničemu ne vodi! Iz ovakvog iskustva se uči! Ljubav prema pogrešnoj osobi se i događa kako biste shvatili sledeće lekcije:

1. Učimo iz svog iskustva, prolazeći kroz velika životna iskušenja. Stičemo lekciju iz svakog lošeg izbora, a ona nam kasnije u životu može pomoći da pronađemo sreću!

2. Ne smem da se stidim svojih osećanja - Kada nekome date drugu šansu ili ste voleli pogrešnu osobu, često se kao posledica javlja osećaj sramote zbog svojih odluka. Dolazi do stalnog zameranja i reči - "Kako sam tako bio glup/glupa."Čak i ako vas bliski ljudi osuđuju i stalno podsećaju na pogrešan izbor, vi odlučite da ćete iz ovoga da rastete.

3. Naučićete da budete sebi najbolji prijatelj - Budite sebi prioritet, podržite sebe na putu isceljenja emotivnih rana, volite svoje biće i počnite sebi da verujete.

4. Želja da volim i budem voljena je prirodna ljudska potreba. Shvatićete da je vaša odluka da budete sa ovom osobom posledica potrebe da volite i budete voljeni. Ovo je predivno. I dalje verujte da je važno svoju ljubav pokloniti nekome, ali to treba da bude osoba sa čistim namerama. Ne dajte svoje srce osobi kakva nikada ne biste želeli da postanete.

5. Prihvatite i volite tamnu stranu sebe - Budite svesni svojih mana, prihvatite ih i radite na svom usavršavanju sa puno ljubavi. Radite na ovim aspektima svog karaktera svaki dan, ali morate biti strpljivi sa sobom.

Iako se vaša ljubavna priča nije završila kako ste planirali i maštali, završila se nekim korisnim lekcijama koje treba da vas vode ka nekoj novoj ljubavi!

Izvor: Sensa