Ljubav je toliko raznolika, kompleksna i neuhvatljiva... Svako je doživljava na drugačiji način, voli drugačije, želi i očekuje nešto drugo. Ali sigurno je da u vezi svi očekuju ljubav, pažnju, brigu, poštovanje, podršku... Donosimo vam dva pravila koja su podjednako primenljiva i na muškarce i na žene- ako ih primenite, promeniće vam život!

1. pravilo- Odnosi bi trebalo da budu jednostavni

Trebalo bi da bude lako od početka. Od prvih minuta. Da se sa nekim osetite kao svoj na svome, kao da se se dugo znate i da se odmah razumete. Da nema natezanja, ničega na silu… Da je partner osoba koja će za vas učiniti nešto lepo a da mu to ne kažete, neko ko će uvek biti tu za vas a ne neko ko ne odgovara na poruke. Da brine zato što mu je zaista stalo, a ne iz osećaja dužnosti… Ne treba trčati ni za kim, niti se preterano prilagođavati njegovim obavezama, tempu i načinu života… Jer ćete na taj način, upravljanjem prema drugima, izgubiti sebe.

2. pravilo- Odnosi treba da donesu radost

U vezi treba da se osećate srećno, ispunjeno, sigurno, voljeno...Naravno, ne može svaki dan da bude savršen i sve da ide glatko, ali tamo gde ima previše svađe, međusobnog optuživanja, ima i mnogo neslaganja...A neslaganje na duže staze vodi u veliko nezadovoljstvo u životu. Jer ne možete biti srećni pored nekog ko vam ne stavlja osmeh na lice, pored nekog ko vam samo zadaje brige i probleme. Takva ljubav nije prava niti će ti ikada biti. Ostajanje u vezi ili braku zbog dece, da ne budete sami, iz straha šta će reći vaša sredina i slično- samo će vas odvesti u duboku nesreću i nezadovoljstvo svojim životom.

Izvor: Sensa