Raskid je za mnoge bolan i traumatičan proces - trenutak kada dva srca iz nekog razloga moraju i hoće da se razdvoje. Bez obzira da li je ova veza postala loša ili je neki drugi razlog, psiholozi ističu da su raskidi i razvodi izuzetno stresni.

Bez obzira na to ko je inicirao raskid, ljudi uvek žele da ostave neizbrisiv trag u sećanju na bivšeg. Istraživanja pokazuju da je ove žene teško zaboraviti nakon raskida:

1. Srodna duša - Ovo je žena koja je razumela partnera, davala mu podršku, savete, pažljivo sluišala i budila posebne emocije. Ona koja u vezu ulaže puno ljubavi, pokazuje interesovnaje za partnerova interesovanja, život, emocije.

2. Žena koja voli život više od svega - Žena koja uvek ima nasmejano lice, zrači srećom i radošću, magnetski je privlačna. Ona je pozitivna, zadovoljna i zahvalna - zrači srećom koja osvaja i penosi se na druge. Uživa u sitnicama: mirisu kafe, pogledu na prelepog leptira, u zvuku kiše, mirisu proleća...

3. Žena puna iznenađenja - Žena koja stalno smišlja različite ideje da razbije rutinu svakodnevice izuzetno privlači muškarce. Živeti sa ovakvim tipom žene je beskrajno zadovoljstvo. Nikad ne znate šta vas čeka sutra ili šta će ona smisliti. Najvažnije u ovoj stvari je ne preterivati.

4. Vamp žena - Dame koje pripadaju ovom tipu uvek vode računa o svom izgledu, ne zanemaruju svoje potrebe. Ne brinu samo o svojoj lepoti, već i o duhovnom razvoju. Svaki dan takve žene pažljivo je isplaniran. Žena vamp stalno proširuje svoje horizonte i nikada se ne zaustavlja. Žena vamp jasno daje do znanja da joj je dobro i bez muškarca u životu.

5. Nepristupačna žena - Nepristupačna kao zvezda na nebu, zauvek će ostati u sećanju muškarca. Muškarac je osvajač i lovac, pa juri svoj san, često čini lude stvari dokazujući svoju ljubav. Ali njeno srce je teško osvojiti, a i kada ga osvojite, ponekad je nemoguće zadržati je kraj sebe.

Izvor Sensa