Koje osobine ima žena preko 40 godina koja osvaja srca, zavodi i u nju se lako zaljubljuju i mlađi muškarci - ovo su njene tajne:

1. Ona je svoja - Zrela žena sa 40 godina i više poznaje sebe više nego ikada ranije. Ona ne mora da se pretvara da je nešto što nije, ne mora da sebe pokazuje u drugom svetlu da bi se nekome dopala - ona je nezavisna i sigurna u sebe. Zrela žena radi na sebi, ona razvija harmoniju unutra, a ta divna energija manifestuje se i spolja. Lako joj je da komunicira sa drugima, jer nikome ne treba ništa da dokazuje. Ona prihvata svoje nedostatke i pretvara ih u prednosti - iskrena je i u vek pokazuje svoje pravo lice. Ona nema vremena za igrice, već u ljubavi ide iskreno, direktno i otvoreno govori o svojim osećanjima.

2. Naučila je da se brine o sebi - Nezavisne seu u svakoj situaciji, posebno u finansijskoj. Ona ima svoja sredstva, svoju karijeru, a partner svoju, i to je sjajno za njih dvoje. Svako se razvija na lestvici karijere i ima svoj novac, čak i kada je budžet zajednički.

3. Ona živi sreću u sadašnjem trenutku - Žena u srednjim godinama više ceni svaki trenutak , svaki dan koji prolazi i želi da ga iskoristi na najbolji mogući način. Želi da stekne nova znanja, emocije i utiske. Ona radi! Ona ide na izložbe i bioskop, čita, putuje, bavi se samoobrazovanjem i kreativnošću. Ona ne čeka ponedeljak, od kojeg će krenuti u novi život, sve joj je potrebno sada i danas. Sa njom je uvek zanimljivo!

4. Pojačana ženska seksualnost - Kompleksi i nesigurnosti kod mladih devojaka često mogu sabotirati erotsku energiju, dok zrela žena prihvata svoje telo i maksimalno uživa u seksualnosti. Opuštenije su, znaju šta žele, uživaju u zadovoljstvu bez ograničenja.

5. Ona se brine o sebi - Žene koje biraju da žive zdravo, izgledaju i osećaju se lepo, usvajaju određene navike koje pojačavaju njihovu privlačnost. Veruju da su privlačne, u odrazu u ogledalu vide sjajne stvari i posvećene su svom razvoju na mnogim poljima.

6. Ona zna šta je "lični prostor" - Zrela žena je svesna da je svakome potreban prostor i vreme samo za sebe. Ona neće sprečavati svog muškarca da ode na pecanje, sport, druženje sa prijateljima. Zapravo, ona ga motiviše da živi svoje snove i da ostane svoj. Od njega isto očekuje da ne prelazi granice ličnog prostora.

7. Ona ne zahteva da joj neko svakodnevno rečima iskazuje ljubav - Za nju su važna dela ljubavi. Ne postavlja iznova pitanje - "Da li me voliš?"Žena preko 40 godina je emotivna zrela i razume kda joj neko pokazuje da je voli bez da to konkretno izgovori. Ona se ne stidi osećanja, otvoreno ih pokazuje i priča sa njima, ali ne očekuje da joj neko svakog renutka govori da je voli.

8. Ona je još uvek dete u srcu - Sa njim se na isti način možete zezati, šaliti, razgovarati o modernoj muzici, igrati igrice. Moderna je, mlada i progresivna. Sa zadovoljstvom pravi iznenađenja, jer se iskreno raduje na detinjast način i trudi se da kroz život ide sa puno zabave i radosti.

Izvor: Sensa