Volite iskreno i nežno, predajete svoje srce nekom odnosu potpuno, posvećeni ste nekome, želite da vaša veza uspe, ali nažalost, sa druge strane nailazite na hladnoću, nerazumevanje, na neuzvraćenu ljubav. Situacija kada se ispostavi da nas osoba koju volimo ne voli, ili da nas nikada nije volela, može biti bolna. sa tim je bolje suočiti se, umesto da se nadate i čekate čudo.

Ova bolna i izazovna situacija se ne dešava kako biste počeli da sumnjate u sebe, budete nesrećni i uronite u patnju. Ona zapravo dolazi kako biste naučili lekcije, stekli iskustva koja su vam potrebna i osvestili šta zaista želite od odnosa - da zaslužujete pravu ljubav.

Kada vam ljubav nije uzvraćena, naučićete sledećih 5 lekcija:

1. Ne ćutite i ne skrivajte svoja osećanja - "Tri godine sam bio zaljubljen u devojku sa kojom smo bili samo prijatelji. Bila je veoma fina prema meni, bili smo stalno zajedno, ali kod mene se pojavio osećaj ljubavi, jači nego ikada pre. Ipak, nisam joj govorio o svojim osećanjima kako ne bih pokvario prijateljstvo. I tako sam čekao, mesecima, godinu, dve, čak i tri, a onda sam joj rekao. Odgovorila je da me voli kao prijatelja, ali da prema meni nema romantična osećanja. Da sam ranije rekao, ne bih proveo godine u neizvesnosti i još više se zaljubio. Bol bi bio manji." - napisao je momak na jednom forumu.

Ne plašite se odbijanja, otvoreno pričajte o svojim osećanjima, o onome što vam je na umu i srcu. Ništa ne možete da izgubite, jer već to nemate. Mnogo je lakše preboleti kada znamo na čemu smo.

2. Ne ignorišite crvene zastave - Ako ste svesni i pažljivi, onda nije tako teško uočiti znakove upozorenja, takozvane "crvene zastavice" u vezi. Ponekad budemo zaslepljeni osećanjima, pa ne vidimo da smo sa manipulatorom u vezi, da nas ova osoba odbacuje, želi da nas menja, stalno nas kritikuje i urušava sapopouzdanje. Obratite panju na ove signale i crvene zastavice - mogu vas zaštiti od emotivnih rana.

3. Vreme je neprocenjivo - nemojte ga trošiti na ljude koji vas ne vole i nikada neće - Možete da živite ceo život prepuštajući se snovima, kako će se osoba o kojoj mnaštate zaljubiti u vas. Ne čekajte da va neko zavoli, vi zaslužujete da vas neko već iskreno voli. Ne možete očekivati da budete voljeni samo zato što volite. Ako volite i ne dobijete ništa zauzvrat, vreme je da preokrenete ovo poglavlje svog života i otvorite novo. Svakako ćete upoznati svoju ljubav, spoznaćete sreću zajedničkih osećanja, radost kada postoji bliska i draga osoba kojoj ste zaista potrebni.

4. Kada volite bez recipročnosti, menjate se do neprepoznatljivosti - Posle ovakvog iskistva počinjete da se menjate nabolje, ako vi to želite. Možete početi da radite na sebi, da se razvijate, učite nove stvari, osvestite ljubav prema sebi. Kada se jedna epoha u ljubavi završi ona vam ostavlja prostor da rastete na ličnom nivou - započnite svoj put rasta.

5. Oporavićete se od udarca i pronaći sreću sa drugom osobom - I posle ovog iskustva i slomljenog srca, osvestite da idete napred. Proces kada treba da prebolite može biti prilično težak i dug, ali uspećete! Ono kroz šta ste prošli čini vas jačim i mudrijim, i bićete zahvalni na lekcijama koje ste dobili. Osvestite da ćete pronaći svoju romantičnu sreću - neko pravi čeka na vas.

Izvor; Sensa