Svi znamo ljude koji lutaju od jednog partnera do drugog, stalno u potrazi za onim “pravim”. Tražeći ljubav i plašeći se da budu sami, oni ulaze iz veze u vezu, samo da ne bi ostetili usamljenost. Evo šta im poručuje poznati jamajčanski duhovni učitelj Muđi:

"Ne znate koliko ste srećni što ste sami. Ljudi koji provedu neko vreme sami, bez partnera, osećaju se usamljeno i misle da će tako biti zauvek. Um kao da im šapuće: 'Reaguj brzo!' Period samoće može biti vrlo bolan jer zapravo smanjuje naš ego. A ego traži nešto za šta se može uhvatiti. Zato mnogi forsiraju ulazak u ljubavnu vezu i kada je ostvare, osete olakšanje. Kao da žele da poruče partneru: 'Hvala ti što si došao, spasio si mi ego."

Iskoristite vreme samoće

"Ja bih vam preporučio da iskoristite vreme bez partnera da se, bez ometanja, posvetite sebi. Da budete sigurni u sebe. Kad vam u život uđe odgovarajuća osoba, to je veliki dar. Nema potrebe da se bacati u potragu za njom. Biće to iznenađenje za vas. I tada ćete u tu vezu ući potpuni i celi, svesni sebe i svojih želja. Zar to nije prelepo?"

Niko ne želi očajnu osobu

"Ne čekajte pravog. Posvetite se sebi, svojoj istini. Ne budite očajni. Niko ne želi pored sebe očajnu osobu. Ako ste očajni, samo rizikujete da vas netko iskoristi. Iskoristite vreme bez partnera da odbacite svoj očaj, da naučite nešto novo o sebi. Onda će život u pravom trenutku da vam dovede pravu sobu. I ona neće uništiti vaš mir."

"Ne treba da budete Buda da biste imali partnera, ali morate da imate svoje prioritete i da znate ko ste i šta želite. Ne može vam najvažnija stvar na svetu biti ta da niste sami. Ako je vaš stav takav, mogli biste umesto doživotnog ljubavnog partnera dobiti doživotnu kaznu."

Izvor: Sensa.story.hr