Psiholog Mihail Labkovski često se bavi odnosima između muškarca i žene, tumačenjem ličnosti, kao i veza koje stvaramo kroz život. Jedan od njegovih citata poručuje:

"Ključ srećnog porodičnog života, braka i seksa sa jednim partnerom krije se samo u jednoj stvari - u stabilnoj psihi. Ne u ustupcima ili kompromisima - to je put do kardiologa ili onkologa. Kada čovek ima stabilnu psihu, može ceo život da živi sa jednim partnerom. I voli samo njega."- rekao je poznati ruski psiholog.

Sada vam otkrivamo koje znakove je Mihail Labkovski istakao kao crvene zastave u odnosu koje poručuju da je partner prestao da voli, odnosno da u vezi više nema ljubavi:

1. Partner ne drži obećanja - Ako partner zaboravlja sve što je rekao, baca svoje reči u vetar i već duže vreme ne poštuje dogovore, postoji rizik da imate problem.

2. Ignoriše sve što vaš partner kaže - Ako partner ne sluša vaše reči i ne obraća pažnju na stvari koje su vama zaista važne, onda treba da budete oprezni.

3. Čini sve da vas učini ljubomornim - Ukoliko je partner sklon otvorenom flertu, opisuje se sa drugima, primećujete znakove koji mogu da slute na preljubu, a sve to ignoriše i prebacuje krivicu na vas, moguće je da imate posla sa manipualtivnom osobom. Osoba koja nekoga iskreno voli to nikada ne bi uradila.

4. Koristoljubivost - Ukoliko se partner ne javlja i ne obraća pažnju na vas, i posveti vam se samo kada mu nešto treba - to je koristoljubivost, a ne ljubav.

5. Ne trudi se da usreći voljenu osobu - Partner deluje sebično, nezainteresovano, ne deli sa vama radosne trenutke, niti pokušava da vas usreći. Njegovi gestovi ne pokazuju da je spreman sa vama da kreira sreću i ljubav u budućnsopti.

6. Nikad ne govori istinu - U vašoj vezi polako nestaje poverenje jer primećujete da je partner neiskren. Partneri treba da veruju jedno drugom, ljubav je iskrenost i istina. Kada partner krene da vas laže, neiskren je i ne pihvata odgovornost za te laži , važno je da osvestite da se tako ne ponaša osoba koja voli.

U životu izaberite da budete sa ljudima koji vas cene, volei poštuju, zaslužujete i više od toga. Svako ostajanje u toksičnomodnosu u kojem vam druga strana ne uzvraća osećanja nepovoljno utiče na vaše zdravlje, energiju i kvalitet života. Zaslužujete čistu, iskrenu i snažnu ljubav!

Izvor: Sensa