Zaljubljenost, reči "volim te, zagrljaji, lepi trenuci, sve ovo pokazuje da ste u kvalitetnom odnosu u kojem se osećate prijatno. Ipak, postoje stvari koje su značajnije od ovih pri tumačenju partnerovih osećanja, objašnjava socijalni psiholog Aleksandar Šahov.

Psigholog ističe da je znak zrele ljubavi muškarca prema ženi to što će imati želju da je upozna sa porodicom i prijateljima, odnosno ljudima koji su njemu najbitniji. Istakao je i da će muškarac koji voli u predstavljanju najčešće koristiti reči "moja devojka", a neće samo predstaviti partnerku imenom.

Postoje još neki jednostavni parametri koji mogu ukazati na ljubav, pa prema psihologu Šahovu, pored muškarca koji je voli, žena će se uvek osećati sigurno, jer će on učiniti sve da je usreći. Taj osećaj sigurnosti pored neke osobe je posebno važan za obadva partnera.

Znak na koji takođe žena treba da obrati pažnju jeste da muškarac koji iskreno voli ispunjavaobećanja i drži do svojih reči. Svoju zrelost pokazuje preuzimanjem odgovornosti, kao i time što je spreman da se trudi da unapredi vaš odnos i svakodnevno uveliča vašu ljubav.

Izvor: Sensa