U životu često pravimo pogrešne izbore, ali iza tih izbora kriju se važne lekcije. Kada se suočite sa slomljenim srcem , oporavak će na početku težak, ali kada rane zarastaju, svensi smo da smo tu gde treba da budemo. Kada nekome poklonite svoje srce i ljubav, a on ga zgazi i povredi, osećate se izdano i prevareno. Pitate se kako niiste videli sve na samom početku. Međutim, ljubav i emocije lako zamagle razum, lako danas odvedu do sedmog neba - emocije gospodare, a um im se podčinjava.

Možda ste mislili da su propusti i "crvenezastavice" koje ste primetili mala stavr. Misli ste da će se vremenom promeniti, da će on shvatiti. ideli ste sve znake toksičnog ponašanja od samog početka, ali ste odlučili da ih ignorišete. Ali vi niste slušali druge, niste slušali unutrašnjiglas, već samo srce.

Nioste pridavali značaju to kada ne odgovori na vaše poruke. Zanemarivali ste kada vas je uvredio, ignoprisano, prebacivao vam za sopstvene greške. Niste primetili da vam nikada nije dozvolio da se otvoreno izrazite. Niste primetili njegovu neiskrenost i sve njegove laži. Niste bili svesni da mu pružate svu ljubav, a zauzvrat ne dobijate poštovanje i ono što zaslužujete.

Nikada vam nije mogao dati budućnost o kojoj ste sanjali. On nikada ne bi ispunio vaša očekivanja. Nije vam mogao pomoći da postignete ono o čemu ste sanjali. On je bio najveća greška vašeg ličnog života i sada to razumete. U tome nema ništa loše, jer ponekad ljubav vašeg života dođe posle najvećih grešaka. Posle ovakvog propusta možete sresti tu osobu koja će vas voleti tačno onako kako to zaslužujete i baš onako kako ste oduvek želeli. U početku ćete oklevati i nećete mu odmah otvoriti srce. Pokušaćete da se zaštitite jer vas je prošlost nečemu naučila. Oklevaćete, ali to je u redu.

Ljubav vašeg života će strpljivo čekati dok ne budete spremni. Možda će vam trebati mnogo vremena i ličnog prostora, ali on će vas sačekati, jer zna da ste vredni toga. Biće ljubazan i strpljiv. Uvek će misliti na vas i nikada vas neće naterati da čekate danima ili satima na njegov odgovor. Pokazaća vam poštovanjem, darovati ljubav, ukazivati koliko ste za njega važni. Motivisaće vas da se razvijate i postanete boljaverzijasebe. Shvatićete da dobijate nežnu, čistu i bezuslovnu ljubav kakvu zaslužujete.

On će učiniti sve što je u njegovoj moći da izleči vaše srce. On će moći da vas voli uprkos svim nedostacima. Zato nemojte sebe da kritikujete i preispitujete što ste napravili pogrešan ljubavni život. Možda je to bio izazov ili test - priprema za nešto bajkovito što vas očekuje. Uprkos svim olujama, nemojte prestati da verujete u ljubav.

Izvor: Sensa