Otvorena i iskrena komunikacija je ključna za zdravu i stabilnu vezu, ali postoje rečenice koje u odnosu sa partnerom mogu predstavljati "crvene zastave", odnosno znakoveupozorenja koji poručuju da ste možda sa osobom koja nema iste emocije kao vi, ili je sklona manipulaciji. Kako biste izbegli zamku u romantičnom odnosu, potrebno je da obratite pažnju na takve signale i reagujete.

Evo kojih 5 fraza/rečenica ako ih čujete od muškarca treba da shvatite kao upozorenje:

1. "Glavno je da se ne zaljubiš u mene!" - Ovo može biti jedan od prvih znakova koji ukazuje na to da možda ne posmatrate na isti način kako bi vaša veza trebala da se odvija. Ukoliko čujete tu rečenicu, važno je da je ne zanemarite, i da razgovarate sa partnerom o tome, posebno ako očekujete ljubavnuvezu.

2. "Ako to uradiš, naša veza će se završiti..." - Ova fraza može predstavljati pretnju ili ucenu. Naravno, važno je da u romantičnoj vezi uspostavite određena granice i pravila, ali ako vas partner za neke nebitne stvari ucenjuje, sprečava vas da radite ono što volite i sabotira va ucenama, ovo shvatite kao "crvenu zastavu".

3. "Još nisam spreman da pređem u ozbiljnu vezu" - Ovakvim staviom otvoreno pokazuje da ne želi da gradi takav odnos sa vama. Ukoliko i vi ne želite isto, onda je u redu. ali ako vi maštate o ozbiljnoj vezi i čujete ovu rečenicu, rizikujete da budete razočarani u ovom odnosu.

4. "Opet sve komplikejš!" - Ovo je najčešća manipulativna fraza. Izgovarajući to, muškarac pokušava da vas vrati u udobno (za njega) stanje. Često je to stanje stavljanje sebe u ulogu žrtve, a vas u ulogu nekoga ko uvek upropasti stvari.

5. "Nisam mogao ni da ti nazovem ni da ti pišem!" - Ova rečenica je u redu kada neko zaista nema vremena, ali ako se ona koristi često i postaje praksa, to može biti znak ravnodušnosti.

Izvor: Sensa