Život nas uvek iznenadi novim poznanstvima, susretima, upoznavanje ldrugačijih ljudskih duša, ali nažalost postoje i one osobe koje mogu da zrače negativnom energijom, skloni su uvredama, manipulaciji i deluju grubo.

Verovatno vam se dogodilo da ste se susrelis a takvom osobom i pitali se zašto je takav prema vama - "Šta sam skrivio?" U ovakvim relacijama važno je da osvestite da nije do vas, već do osobe koja bira takav pristup. Usled svojih potisnutih nezadovoljstava, traume, prepreka i borbi, ljudi često mogu da "preliju" negativnost na druge.

Važno je da ostanete dosledni sebi, da sačuvate svoj mir i spokoj, kao i da se klonite ovakvog okruženja. Trudite se da u vama postoji dobra energija, uvek birajte put mira umesto osvete.

Jedan citat NelsonaMandele može vam pomoći u odnosu sa ovakvim osobama: "Biti uvređen i ogorčen je kao piti otrov u nadi da će on ubiti tvoje neprijatelje." (NelsonMandela)

Ukoliko vas ogorčena osoba uvredi, a vi postanete ogorčeni, samo sebi možete da narušite zdravlje, energiju, spokoj. Kada ste srećni i radite na sebi, negujete sebe iznutra, stvarate određeni štit u ovakvim situacijama.

Antoni de Melo je govorio - "Samo onaj ko je i sam nesrećan pokušava da uvredi druge. Vaš prestupnik nije pokušao da vas uvredi. On je samo projektovao na vas šta je bila prava svrha njegove agresije."

Možemo zaključiti sa rečima mudrog Konfučija: "Ako neko želi da te jako povredi, onda je još gore za njega".

Izvor: Sensa