Između nas i ljudi u našim životima postoje nevidljive, energetske veze. Često su dobre i zdrave i želimo da ih takvima zadržimo, ali neki od njih su veoma toksični i štete nam. Određene navike i obrasci koje povezujemo sa osobom, poslom ili mestom, a zatim ih ponavljamo kada više nemaju smisla, znače da među nama i dalje postoje energetske veze, iako je veza zapravo završena.

Na primer, zbog jake veze koju ste nekada imali sa intimnim partnerom, možete da se osećate kao da stojite na mestu, da ne možete da idete dalje, ne možete da ostvarite novu ljubavnu vezu, a oni se stalno vraćaju u vaš života, ciklusi se ponavljaju iznova i iznova i ranjavaju... Zato popularni lajf kouč Deni Morel savetuje na društvenim mrežama da se oslobodite veza koje vas sprečavaju da nastavite sa svojim životom, čak i na energetskom nivou. Evo njegovih uputstava za ceremoniju razdvajanja:

"Za početak, zamislite dušu svog intimnog partnera ispred sebe. Onda ga zamolite za oproštaj. To napravite prvo jer je to vaša odgovornost - na primer, za to što niste bili dovoljno moćni, što niste mogli u potpunosti pružiti ljubav, što se niste znali postaviti u tom odnosu, brinuti za njih, poštovati ih... Ako su oni vas zlostavljali ili vas nisu poštovali, recite im 'oprosti' što nisam na glas izgovorio/la svoju istinu, što se nisam stavio/la na prvo mesto. Postoji puno stvari za koje možemo tražiti oproštaj od bivšeg partnera... Potom, vi morate oprostiti njima - sve što se dogodilo između vas, izgovorite to na glas."

Nakon toga, zamislite da beli konopac (ili kanap, konac, traka) izlazi iz vašeg srca i spaja se sa njihovim. Nakon što ste zatražili oproštaj i oprostili im, zamislite presecanje tog kabla. U isto vreme recite: Hvala. Volim te. Oprosti mi. Puštam te s ljubavlju i želim ti samo najbolje. I pustite.

Izvor: Sensa.story.hr