Pismo žene koja sledeće godine želi iskreno da se zaljubi, bude voljena i pronađe novu ljubav. Njena odluka je da se osloboditi svega što je blokira i da ponovo bude srećna - u njenim rečima mogu se pronaći mnoge žene:

Više ne želim sebe da opterećujem teretomprošlosti - sve svoje bivše partnere, svoje i njihove greške, sve to ostavljam u prošlosti. Više ne zameram sebi što nisam savršena, svesna sam da baš ovakva kakva jesam zaslužujem ljubav i sreću. Ne verujem više glasovima iz prošlosti koji govore da nisam dovoljno dobra. Sada samo živim oslobođeno, sa otvorneim srcem i slobodnim mislima.

Sledeće godine neću da uništim svaki put kada neko pokuša da mi pokaže svoju ljubav i odanost. Neću pokušavati da stvaram distancu između sebe i nekoga u koga bih se mogla zaljubiti jer imam običaj da verujem da nisam dostojna prave ljubavi, ili da će se taj odnos završiti tako što će meni srce biti slomljeno. Neću skrivati svoje emocije i pretvarati se da me nije briga. Umesto toga, ja ću biti spremna da otvorim svoje srce i pružim šansu nekome ko pokušava da mi pruži ljubav.

Sledeće godine se neću opterećivati da li će me neko voleti, da li će se neko pojaviti u mom životu, jer sam naučila da radim na sebi, imam ljubav prema sebi i da sebi budem dovoljna. To ne znači da ne želim ljubav pored sebe, već da ne želim da živim u očajanju i strahu od samoće. Neću se gledati u ogledalo i upirati prstom u svaku manu. Neću sebe bez prestanka kritikovati svaki put kada ne radim stvari kako treba. Ali daću sebi još jednu šansu, kao što bih je dao nekome koga volim. Voleću sebe do najsitnijih detalja. Svoje pobede i ponosne trenutke ću slaviti bez stida, neću umanjivati vlastiti uspeh.

Sledeće godine godine ću sebi dozvoliti da potpuno otvorimsvojesrce. Sećam se vremena kada sam zbog jedne osobe srce zauvek zaključala i zatvorila, bilo je bolno. Ali sledeće godine ne želim da živim u strahu da je ljubav rizik. Jer istina je da većina vrednih stvari u životu uključuje rizik na neki način, pa čak i ako ne uspe onako kako očekujem, ipak mogu reći da sam pokušala. Mogu biti ponosna na sebe što ne živim u strahu od nepoznatog, već ga prihvatam raširenih ruku i srca.

Ljubav će za mene cvetati sledeće godine, bez obzira ko odluči da uđe u moj život ili da ga napusti. Neću dozvoliti da veze definišu koliko vredim jer niko na ovom svetu ne može da me voli zauvek. Dozvoliću svom srcu da voli apsolutno, ne samo radi očajničke potrebe da budem sa nekim, već zato što moje srce zaslužuje da daje i prima ljubav.

Više neću sebe povređivati strahovima i obmanama. Zato što zaslužujem više. Zaslužujem da me neko voli u skladu sa mojim očekivanjima. Ali ako shvatim da me neko ne voli na iskren način, imam hrabrost i volju da izađem odmah iz tog odnosa i nastavim dalje celog srca.

Sledeće godine dozvoliću sebi da budem voljena, jednostavno zato što je ljubav nešto najbolje što se može doživeti u ovom životu. Vreme je da ljubav ponovo ispuni moj život!"

Izvor: Sensa