Kako da uspostavite zdrav i stabilan odnos? Poznati mistik i pisac Ošo ističe da je tajna srećne veze koju ništa ne može da prekine zapravo promena u načinu komuniciranja:

"Ne postoji mogućnost dijaloga između dva čvrsta uverenja. Čvrsta uverenja uništavaju prijateljstva, uništavaju čovečanstvo, uništavaju zajednicu.

Zdrava komunikacija nestaje kada počnete da stojite čvrsto na svojim uverenjima. Kako možeš da slušaš druge na ovaj način? Previše ste zauzeti sopstvenim idejama za koje verujete da su potpuno istinite.

Kada slušate druge ljude, samo ste ljubazni, ali ih zapravo ne čujete. Zato što ste toliko sigurni da ste u pravu, samo sačekate da druga osoba prestane da govori i onda je uputite svojim mišljenjem.

Možemo to nazvati debatom, diskusijom ili prepirkom, ali ne možemo to nazvati dijalogom.

Pustite svoja uverenja. Budite otvoreni za mišljenja drugih. Budite svesni da ne postoji samo jedna istina i prihvatite da neko misli drugačije od vas.

Ne morate da se menjate i zanemarite. Dovoljno je prihvatiti drugu osobu u celini, zaista je saslušati i ne nametati svoja uverenja.

Tek tada možete uspostaviti dijalog sa drugom osobom, izgraditi odnos i uspostaviti intimnu vezu koju ništa ne može prekinuti."

Izvor: Sensa

https://sensa.mondo.rs/licni-razvoj/life-coach/a24726/Kako-prihvatiti-promene-u-zivotu.html