Iako se neke veze završavaju sa samo nekoliko reči, osećaj nakon raskida može da opiše samo onaj kome je zaista srce bilo slomljeno. Ruke trne, grudi su stisnute, osećate se kao da ćete svakog trenutka zaplakati. Bio je tvoj život pre, a sada si život posle. Sada ste drugačiji. Nekako ste jači i krhkiji u isto vreme. Ali sa ovim slomljenim srcem, možete naučiti lekcije koje će vam korsititi u godinama koje dolaze:

1. Nema magičnomg načina da nekoga odmah prestanete da volite
Čak i ako su uradili nešto gnusno, nešto zbog čega ste sigurni da više nikada ne želite da ih vidite, bićete iznenađeni kada saznate da ljubav koju ste imali ne nestaje samo tako. Ne klizi kroz vaše prste kao pesak, već umesto toga sedi u vama kao duh. U početku snažno osećate njeno prisustvo, a onda ljubav bledi pretvarajući se samo u šapat u pozadini.

2. Vidite ih svuda, čak i samo na način na koji se Sunce kreće
Podsećaćete se na njih svaki dan. Vaša pesma će se pojaviti i ponovo ćete osetiti tu bol u srcu. Proćićete pored poslastičarnice u kojoj ste imali prvi sastanak ili ćete čuti njihovo ime u razgovoru sa strancem i to će biti još jedan podsetnik na ono što ste izgubili. Iako će vas u početku peckati, rado ćete gledati ove podsetnike, jer vam pokazuju pogled u prošlost koja je oblikovala vas u sadašnjosti.

3. Vaši pravi prijatelji će vas držati za ruku i kada je najteže
Kada ste usred slomljenog srca, ceo vaš svet se okreće naglavačke. Stvari koje su vam bile zabavne više nisu važne. Samo želite da provedete svoje vreme pokušavajući da se izlečite. Pravi prijatelji, oni koji vam uvek čuvaju leđa, biće uz vas u teškim vremenima. Oni će vam pokazati da vam čuvaju leđa.

4. Fizički rezultat slomljenog srca je stvaran – i boli skoro isto koliko i vaše emocije
Fizički simptomi nakon raskida su veoma stvarni. Boleće vas u grudima, osetićete iscrpljenost i glavobolju od plakanja do spavanja. Možda čak osećate opšti bol od glave do pete. Tokom ovog perioda, jednako je važno da se brinete o svom fizičkom telu kao i o svojim složenim emocijama.

5. Iako je teško, vaše srce će polako zarastati
Najveća lekcija od svih, ona koja će ostati sa vama mesecima, godinama, decenijama, jeste neverovatna moć koju imate kada je u pitanju zaceljivanje ove nemoguće rane. U prvim trenucima nakon vašeg prvog velikog slomljenog srca, osećaćete se kao da se nikada nećete oporaviti. Ali hoćete, malo po malo. I uskoro ćete ponovo početi da osećate sebe. Znaćete da ćete i to preživeti!

(Sensa)

BONUS VIDEO:

raskid u avionu TikTok/traveltmz