Hvala što si me povredio!

Možda se u početku nije činilo tako, ali sada shvatam kako si se ponašao prema meni i shvatam svoju pravu vrednost. Hvala ti što si mi pokazao kako ne želim da se neko ponaša prema meni. Hvala ti što si me naučio da svako zaslužuje da se prema njemu postupa sa poštovanjem i ljubavlju bez poniženja.

Postoje granice koje neću preći. Zaslužujem nekoga ko će me prihvatiti takvu kakva jesam, nekoga ko će me videti u celini i neće pokušavati da promeni moje jedinstvene kvalitete. Ne zaslužujem nekoga ko će se rugati mojim manama i ubeđivati me da je to ljubav. Zaslužujem nekoga ko će me bezuslovno voleti, ko će pokazati iskrenu pažnju i podržati me na mom putu rasta.

Nikada više neću dozvoliti da me neko rasplače. Ne zaslužujem bol, suze i beskrajnu sumnju u svoju vrednost. Zaslužujem nekoga ko će sa mnom podeliti moju radost, ko će me zagrliti i pomoći mi da prebrodim teške trenutke. Zaslužujem osobu koja će mi doneti mir i stabilnost, koja će me ohrabriti da rastem i pružiti mi ljubav koja će me ojačati.

Hvala ti što nisi bio tu kada si mi bio potreban. To mi je otvorilo oči i nateralo me da cenim one koji stoje uz mene u teškim trenucima. Hvala vam što ste me oslobodili i naučili da mi zaista treba neko da bude uz mene bez obzira na to šta mi život baci.

Hvala što si me prevario. Uprkos bolu koji sam tada osećao, sada shvatam da to nije moja greška. Hvala ti što si me svojom izdajom spasio dugotrajnog bola. Podsticala me je da se zauzmem za sebe, da cenim svoju unutrašnju snagu i naučim da volim sebe.
Znam da sam dostojan ljubavi

Volim svoje telo sa ožiljcima, strijama, borama. Svaki deo mog tela priča svoju jedinstvenu priču, priču o preživljavanju i snazi. Neću više da krijem niti da se stidim svojih „nesavršenosti“. Zaslužujem da se ponosim sobom, svojim dostignućima, svojom posebnošću.

Hvala ti što si moj loše iskustvo. Bez obzira na bol koji sam tada doživljavla, sada sam se izdigla iznad njega. Shvatila sam šta mi je važno i kako da se zauzmem za sebe. Hvala ti što ste mi pokazao kako izgleda toksična veza i više nikada u životu ne želim da budem u njoj.

Hvala ti što si me povredio. Takođe, hvala ti što si mi pokazao koliko vredim. Svojom snagom sam se izdigla iznad ovog bola i postala bolja verzija sebe. Sada sam spremna za novo poglavlje i ljubav koja je u skladu sa mojim pravim ja.

Uvek zapamtite da ste dragoceni i vredni ljubavi, poštovanja i sreće. Ne zaboravite svoju unutrašnju snagu i jedinstvenost. Oslobodite se prošlosti koja vas je povredila i dozvolite sebi da živite punim i ispunjenim životom.

Prihvatite sebe onakvima kakvi jeste i budite ponosni na svoje putovanje transformacije. Zaslužujete ljubav koja je zdrava, puna poštovanja i koja vas podiže, i odnose koji vas podržavaju na vašem putu ka rastu i sreći.

Setite se ove emotivne ispovesti autorke Tine Orter sa citymagazin.si portala, i ponovo je pročitajte ako vas neko povredi i znajte da je možda baš to bilo potrebno da vam otvori oči kako biste videli sopstvenu lepotu i snagu.

Izvor: Sensa

BONUS VIDEO: