Ne želite da ostanete u vezi u kojoj obavljate većinu posla, u kojoj se osećate necenjeno, u kojoj niste vrednovani i poštovani. Zaslužujete partnera koji se prema vama ponaša ispravno. Ako vaš partner ne radi sledeće stvari, verovatno biste bili srećniji sami:

Ako ne rade više od minimalnog, bili biste srećniji sami

 Ne bi trebalo da molite svoju osobu da odgovara na vaše poruke ili da provodi kvalitetno vreme sa vama ili da završi svoju polovinu poslova. Trebalo bi da sve to rade bez potrebe da ih pitate. Ne treba da se zadovoljavate minimumom. Zaslužujete da budeete oboreni s nogu. Zaslužujete da se osećaš posebno.

Ako ne ispunjavaju obećanja, bili biste srećniji sami

 Trebalo bi da budete sigurni da vaš partner misli ono što kaže. Ako vam govore samo ono što želite da čujete u ovom trenutku da bi vas ućutkali, vaše poverenje će se nestati. Razočaranje ne bi trebalo da bude tema u vezi. Vaš partner treba da uradi ono što kaže da će uraditi. Bez izgovora.

Ako vam ne pokazuju poštovanje, bili biste srećniji sami

 Nije važno da li vaš partner ima najbolji ili najgori dan na svetu. Bez obzira na to kako se osećaju, trebalo bi da se prema vama ophode sa ljubaznošću i poštovanjem. Loš dan nije izgovor da vas tretira kao vreću za udaranje.

Ako vam oni ne veruju i vi ne verujete njima, onda biste bili srećniji sami

 Trebalo bi da verujete da vaš partner ima vaše najbolje interese u srcu, da on zaista ne bi učinio ništa da vas povredi. Nikada se nećete osećati bezbedno i udobno sa njima ako sumnjate u njihove namere ili njihovu lojalnost. Potreban vam je neko za koga znate da vam čuva leđa..

Ako očekuju da radite šta god oni kažu i sledite njihova „pravila“, bili biste srećniji sami

Samo zato što ste u vezi ne znači da vam je sloboda oduzeta. Vaš partner ne može da donosi vaše izbore umesto vas. Ne mogu da vam šefuju. Oni treba da poštuju vaše odluke jer vas poštuju a bilo koja vrsta kontrole je velika crvena zastavica u vezi.

Ako ne podržavaju vaše snove i ne pokazuju interesovanje za vaše strasti, bili biste srećniji sami

 Vaš partner bi trebalo da bude vaša najveća podrška. Trebalo bi da vas ohrabre da jurite za svojim najluđim snovima kada vas sumnje sputavaju. Trebalo bi da vam pomognu da krenete napred, a ne da vas usidre na mestu ili da vas vuku unazad.

Ako ne preuzimaju odgovornost za svoje greške i ponašaju se kao da ne mogu pogrešiti, bili biste srećniji sami

 Niko nije savršen. Ako vaš partner ne može da prizna kada je zabrljao i da vam se izvini, onda se problemi nikada neće rešiti. Oboje morate da budete voljni da prihvatite svoje greške, da rastete i menjate se, kako biste održali zdrav odnos.

Možda će vas zanimati da pročitate i 6 znakova da ste pronašli svoju srodnu dušu.

BONUS VIDEO:

Koje su idealne godine za brak Tiktok/ bostonfamilylawyer

 Sensa/M.D.