Poštovanje je jedna od ključnih komponenti svake veze. Kada nedostaje poštovanje, nemoguće je razvijati ljubav i sam odnos. Međutim, usled zaljubljenosti i opsednutosti partnerom, odnosno kada vidimo samo njegove dobre osobine, ponekad nismo svesni da trpimo manipulaciju i nepoštovanje.

Evo koja 4 znaka pokazuju da vas partner ne poštuje:

1. Vaše mišljenje o važnim pitanjima se ne uzima u obzir

U paru, obe osobe igraju potpuno iste uloge po važnosti, druge opcije su jednostavno nemoguće. Žene često više vole da daju svu kontrolu muškarcu, ali postoji opasnost da izgubite svaku kontrolu nad ovom vezom. U jednom trenutku ćete shvatiti da se važne odluke od kojih mnogo zavisi u vašem životu donose potpuno bez vašeg učešća. Nemojte to dozvoliti, jer to onda nije zdrava veza.

2. Vaša dostignuća nisu bitna za vašeg partnera

Tipičan manipulator i narcis čini sve da natera drugu polovinu da posumnja u sebe. Veličina dostignuća nije bitna - toksični partner koji vas ne poštuje dovešće u pitanje sve pozitivne rezultate. Ne dozvolite da vam se to dogodi, čak i ako tu osobu mnogo volite. Možda u vašoj vezi nema toliko ljubavi. Razmislite o tome.

3. Podseća vas da ne možete bez njega

Neprestano pokušavajući da vas navedem da budete zahvalni na činjenici da je ta osoba bila u vašem životu i spasila vas od usamljenosti, trebalo bi da vas upozori. Po pravilu, oni skrivaju želju da steknu potpunu kontrolu nad vašim osećanjima. Kada se osećate krivim zbog nečega, vrlo vas je lako kontrolisati. Manipulator to razume i nastavlja svoju igru.

4. Partner radi samo ono što želi

Često možete sresti situaciju u kojoj muškarac počinje da gura svoj način života i razmišljanja, žena sa slabim samopoštovanjem nema drugog izbora nego da posluša i, naravno, pati. Princip: "Živećemo po mojim pravilima" je veoma opasan za drugu polovinu, jer čovek dobija priliku da živi svoj život kao da se ništa nije dogodilo, a drugi se samo prilagođava, gubeći svoju individualnost. Ako ovo primetite, odmah postavite granice.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

"KONOPLJA JE TRADICIJA SRBIJE, BAKE SU JE PUŠILE ZBOG BOLOVA!" Stručnjak šokirao usred studija: DEČKO NIJE TREBALO DA BUDE UHAPŠEN Kurir televizija