Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vedre i tamne strane seksualnog života: 6 faza ženske seksualnosti

Prolazeći kroz razne faze seksualnosti, žena prevashodno otkriva sebe i prihvata da je seksualna moć skrivena u njoj samoj.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Od 16. do 25. godine života:

1. Romantična faza

Buđenje seksualnosti. U ovoj fazi nisu važni samo pokušaji i isprobavanje novog, već psihička polna dimenzija. Intenzivniji su osećaji, veoma važni za žensku seksualnost. U ovom životnom dobu naglašen je osećaj za romantiku. Gotovo svaka mlada žena oseća nestabilnost, zatiče se u situaciji kad mora da nauči da se nosi sa snažnim osećajima. Idealan seks u ovom dobu i dalje je samo u fazi mašte.

Važna psihička komponenta ovog doba je i odvojenost između još vrlo živih sećanja na detinjstvo i aktualnog otkrivanja devojke, odnosno mlade žene u sebi. Raste apetit za putenim životom, sve je protkano osećajem pustolovnog, ali sa druge strane žena sanja o princu iz bajke, dakle, muškarcu koji joj daje sigurnost i beskrajno je voli.

Seks bez anksioznosti: kako tehnika fokusa na senzacije vraća draž seksualnog uzbuđenja...

Žena od 16. do 25. godine bori se sa silama koje slabo kontroliše, sa nespretnošću, željom za pustolovinom, ali i protiv slike žene koju je stvorilo društvo ili njena porodica, odnosno majka. Ovo je veoma osetljiv doba kojoj je teško pobeći bez bar male traume. Vedra strana lepih, mladih godina nudi, međutim, brojna otkrića - počinjemo da doživljavamo kao privlačne, vredne osobe, spoznajemo da možemo i zavesti, počinjemo prihvatati i prepoznavati svoje stvarno ja.

Od 26. do 38. godine života:

2. Kreativna faza.

Razdoblje emocionalne stabilnosti, žena sve bolje prihvata svoje telo, sada već zna intenzivno da uživa u seksu, javlja se i kreativnost. Žena se otvara vlastitome ja, ali i svom partneru, nestaju strahovi.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj