KADA STE JEDNO DRUGOM SUĐENI, A IPAK SE RASTAJETE: Evo zašto mnogi blizanačke duše dožive buran kraj!

Zašto se rastaju parovi koji su jedno drugom suđeni - 5 razloga za raskid veze sa blizančkim plamenom!

Shutterstock

Smatra se da su veze sa blizanačkim plamenom najintenzivnije veze koje možemo doživeti, ali nije im uvek suđeno da opstanu. Ponekad blizanački plamen prolazi kroz razdoblje razdvajanja, a hoće li razdvajanje biti trajno zavisi samo od para. Evo zašto dolazi do raskida sa blizanačkim plamenom i šta učiniti ako vam se to dogodi.

Blizanački plamen često se naziva "dušom ogledala", a događa se kada je jedna duša podijeljena na dva tela. Te dve osobe dele vrlo intenzivnu duševnu povezanost, ogledala jedna drugu i deluju kao katalizatori rasta u životima jednih drugih. Zrcaljenje ih prisiljava da prepoznaju svoje nesigurnosti i strahove, ali pomaže i rasvetlili područja u kojima mogu rasti. Kada su obe osobe spremne na ovu vrstu ranjivosti i intimnosti, ti odnosi mogu biti neverovatno duboki i obogaćujući. Međutim, ovakvi odnosi brzo mogu postati toksični ako jedna ili obe strane nisu spremne.

Razdvajanje je faza veze koju će mnogi blizanački plamenovi doživeti. Obično se događa kada faza medenog meseca završi i počnu se pojavljivati ​​nesigurnosti i problemi sa vezanjem. "Vaša ljubav biće stavljena na iskušenje kada zaronite duboko u svoje mračne strane", tvrdi autorka Šenon kajzer i dodaje kako to može rezultirati raskidom. Takvi odnosi imaju dinamiku povuci-potegni, a potera je nagrada svakom partneru. Povlačenje jednog partnera obično uzrokuje razdvajanje.

Mnogi blizanački plamenovi će se na kraju vratiti jedan drugome, čak i ako za to budu potrebne godine - ali ne svi. Sve zavisi od obima posla koji blizanački plamenovi individualno obavljaju dok su odvojeni. Međutim, neki blizanački plamenovi mogu biti toksični i možda se nikada neće ponovno ujediniti – ili ne bi trebali.

Razlozi prekida:

1. Nije pravo vreme - Kod mnogih blizanačkih plemenova, jedna osoba obično još nije spremna za vezu. Ova osoba se zove "trkač" (runner), a druga "gonitelj" (chaser). "U takvim odnosima postoji puno samorefleksije i shvatanja da je ova veza dublja od svih drugih koje ste imali pre. Vrlo je izazovna ideja voleti nekoga bezuslovno i još uvek imati zdrave granice i podeliti to sa svietom - nisu svi spremni za to".

2. Potreban je rast - Ponekad je razdvojenost neophodna da bi jedna ili obe osobe rasle i naučile kako bi se vratili jedno drugome i imali zdraviji odnos. Kada vreme nije dobro, možda su se blizanački plamenovi susreli prerano, pre nego što su bili spremni. U zdravoj vezi blizanačkog plamena, obe osobe mogu rasti zajedno, ali u slučaju razdvajanja, rast se ne događa unutar veze. "Ako se neko oseća da stagnira i kao da nije najbolja verzija sebe, to možda nije najzdravija veza", objasnila je psihoterapeutkinja Anet Nunez.

3. Manjak ljubavi prema sebi - Jedna uobičajena tema među odnosima blizanačkog plamena koji dovode do faze razdvajanja je nedostatak ljubavi prema sebi koji se izražava u vezi, bilo kao zavisnost, ljubomora ili nešto drugo. U tim područjima će se odviti najveći deo rasta brojnih blizanačkih plamenova. Ljubav prema sebi može biti problem u odnosima blizanačkog plamena zbog prirode koncepta, koji se može pogrešno protumačiti tako da vam treba "savršen spoj" da biste bili celoviti. "Savršenstvo ne postoji, a erovati u njega može biti vrlo samosabotirajuće. Ne treba vam nitko da vas upotpuni, a jedna osoba nikako ne može odgovoriti na sve vaše molitve i probleme".

4. Emocionalna ili duhovna nezrelost - U mnogim slučajevima, "trkač" možda nije tako duhovno ili emocionalno zreo kao njihov blizanački plamen. Ako jedna osoba raste i sazreva, dok druga stagnira, mogu izleteti iz koloseka. Odnos može potrajati samo ako se temelji na međusobnom rastu.

5. Naučili ste potrebne lekcije - Smatra se da su blizanački plamenovi prošli mnoge živote zajedno, učeći jedni druge različitim lekcijama tokom svojih brojnih prošlih života. Dakle, ako ste naučili lekcije koje su vam bile potrebne u ovom trenutku, možda je vreme da se veza završi. To takođe može utjecati na vremenski aspekt – naučili ste što ste za sada trebali.

Izvor: Sensa