Da li ste doživeli odnos sa blizanačkim plamenom? To je posebna veza, intezivna i jaka, odnos u kojem se uživa u svakom zajedničkom trenutku. Možda će vas podsetiti na odnos koji se razvija između dve srodne duše, a razlika je u tome što odnosi blizanačkog plamena grade se na davanju i uzimanju, toplom i hladnom, crnom i belom, dakle na suprotnostima, a ne na sličnostima dvoje ljudi u vezi. Njima je suđeno da se sretnu, a kada se približe jendo drugom odmah će to osetiti. Tada se javlja bliskost koju nikada ranije nisu sa nekim osetili. Taj osećaj je snažan i imaju osećaj kada su zajedno, da čuine ono što je njihova životna misija.

Verovatno postoji neporeciv, neodoljiv osećaj da su se pronašli kao deo višeg poziva. Početak veze blizanačkih plamenova može biti ispunjen previranjima, izazovima i boli dok oboje rade na spajanju i uravnoteženju svojih energija. Odnos između blizanačkih plamenova može biti izuzetno turbulentan, napet, pun previrenja. Moguće je da se dva blizanačka plamena razdvoje na neko vreme kako bi zalečili rane iz prošlosti , ali zbog snage njihove međusobne privlačnosti, ponovo se astaju.

Kako bi se smanjio rizik od napetosti i razdvjanja blizanačkih plamenova, oni se međusobno moraju truditi da pronađu ravnotežu. Kada u tome uspete, blizanački plamen će doživeti najsnažnije transformacijsko partnerstvo koje se može zamisliti, s emocionalno, mentalno, fizički i duhovno dubokom vezom. Odnosi s blizanačkim plamenom definišu se poštovanjem, jednakošću, ljubaznošću i zdravim granicama. S druge strane, nezdrave i toksične veze podrazumevaju opsesivnost, nejednakost, nezdravu vezanost, osećaj zarobljenosti i oslanjanje na partnera zbog osećaja veće vlastite vrednosti.

Evo koja 4 elementa mogu pomoći da se veza između blizanačkih plamenova uravnoteži i bude stabilna:

1. Duboka emocionalna povezanost

Prilagođavanjem srčanom središtu, epicentar poznavanja, razmišljanja i osećaja blizanačkih plamenova može dovesti do veze pune ljubavi i utehe. Istraživanje na Institutu Heartmath podržava ova otkrića na temelju studija koje uključuju vezu između majke i deteta. Jednostavnost blizine deteta može navesti majčin mozak da se sinhronizuje sa otkucajima srca deteta, što je zauzvrat čini prilagodljivijom elektromagnetskim vibracijama koje emituje njeno dete. Veza blizanačkih plamenova može doživeti istu vrstu promena energije, a u nekim su slučajevima energetska suprotnost jedna drugoj. Ovaj odraz njihovih mana ili grešaka u početku može delovati negativno, ali zapravo je duboko pozitivan i može dovesti do nekih važnih isceljujućih otkrića. Možda će voleti dublje i teže nego što su ranije mislili da je moguće. Ranjivost potrebna za takvu vezu zahteva hrabrost, jer skrivene emocije ili nezalečene rane mogu izaći na videlo pre nego što stvarno ozdravljenje započne. Jednom kada se završi ovaj ponekad težak posao i učvrsti duboka emocionalna veza, odnos blizanačkih plamenova iskusiće oblik čiste ljubavi.

2. Mentalna povezanost

Blizanački plamenovi ponekad se mogu osećati kao da su sami u svemiru, a njihova veza i njihovi razgovori mogu postati toliko intenzivni da sve oko njih postaje nevažno. Njihova zajednička strast pridoneće dubokom mentalno podsticajnom odnosu u kojem se njihove vibracije međusobno poravnavaju i podižu. Alternativno, mogu biti čiste suprotnosti. U ovom slučaju, blizanački plamen može imati komplementarne veštine i talente koji se savršeno kombinuju dajući im snagu, hrabrost i samopouzdanje da postignu ravnotežu i tako iskoriste poboljšane sposobnosti za postizanje svojih ciljeva i ostvarenje snova.

3. Fizička povezanost

Pri prvom susretu blizanački plamen ili duše blizanci, možda će shvatiti da zrače energijom na istoj frekvenciji koja uzrokuje ne samo snažnu fizičku privlačnost, već i osećaj jedinstva. Energija kundalini, pohranjena u dnu kičme, može se osloboditi kada se uspostavi veza, ta energija buđenja može im osvestiti njihove mane i nedostatke. Ovo duboko osvešćivanje i propitivanje duševnog putovanja može rezultirati razdvajanjem ovih partnera dok završavaju isceliteljski posao svoje duše. Jednom kada prekinu svoje cikluse disfunkcionalnog ponašanja, mogu se ponovno ujediniti u trajnom svetom sjedinjenju. Fizička privlačnost sama po sebi nije dovoljna da rezultira ili definiše vezu blizanačkog plamena, mora postojati razmena energije i blažena svest o prisutnosti. Odnos blizanačkog plamena svodi se na poštovanje. Iako se fizička veza ne temelji isključivo na seksualnoj privlačnosti, ako se dogodi polni kontakt, iskonska priroda veze biće instinktivna jer dve duše komuniciraju sa svojim telima.

4. Duhovna povezanost

Urođena sposobnost da osećaju međusobne emocije ili raspoloženja, čak i na većoj udaljenosti, znak da su se blizanački plamenovi povezali. Ovo je sveta pojava i često rezultira bezuslovnom ljubavlju. Ova retka emocionalna, mentalna, telesna i duhovna veza može se dogoditi samo kad se svaki partner oslobodio svojih mračnih strana sa nežnošću i saosećanjem, a zatim se u potpunosti predao blizanačkoj zajednici. Da bi se doživela potpuna harmonija, ne smeju postojati zavisnost, nerealna očekivanja ili prepreke vođene egom. Jednom kad se dogodi ova harmonija, blizanački plamenovi počeće vibrirati na istoj frekvenciji i iskusiti spoj bezuslovne ljubavi.

Izvor: Sensa/Tena Ožegić