Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meditacija za mir: sa Dejvidom Linčom na vezi

Reditelj Dejvid Linč već decenijama svakodnevno upražnjava transcedentalnu meditaciju, verujući da je ovo iskustvo jedan od važnih izvorišta i uporišta njegove kreativnosti.

  Izvor: Press/Kulturni Centar Beograda

U periodu od 2007. do 2009. godine filmski reditelj i vizuelni umetnik Dejvid Linč obišao je šesnaest zemalja sveta govoreći o meditaciji, kreativnosti i miru u okviru projekta "Promena počinje iznutra" Fondacije Dejvida Linča za svetski mir i obrazovanje bazirano na svesti. Linčova predavanja zasnovana su na znanju i tehnikama vodećeg naučnika i učitelja u području svesti - Mahariši Maheš Jogija (Maharishi Mahesh Yogi), koji je svetu predstavio tehniku transcendentalna meditaciju (TM) 1955. godine. Dejvid Linč već decenijama svakodnevno upražnjava TM, verujući da je ovo iskustvo jedan od važnih izvorišta i uporišta njegove kreativnosti. Dejvid Linč fondacija je od video zapisa sa ove turneje, koje su načinili Linčovi studenti filmske režije, producirala dokumentarni film: Meditacija, mir i kreativnost.

Dejvid Linč u filmu odgovara na različita pitanja vodećih svetskih novinara, studenata filmskih akademija i publike koja je u velikom broju pratila njegova predavanja. Reditelj Dejvid Linč razgovaraće putem video linka s publikom u Dvorani Kulturnog centra Beograda, nakon projekcije dokumentarnog filma "Meditacija, mir i kreativnost".

Jedinstvena prilika

U Dvorani Kulturnog centra Beograda, nakon projekcije dokumentarnog filma "Meditacija, mir i kreativnost" reditelj Dejvid Linč razgovaraće putem video linka s publikom.

Program moderiraju: Vesna Danilović i Miroslav Karić, kustosi izložbe „Male priče"; Natasja Čičić, učitelj Transcedentalne meditacije (TM), predsednica omladine Saveza za TM Srbije i Milija Petrović, učitelj TM-a, predsednik Saveza za TM Srbije.
Razgovor se prevodi na srpski.

Putem skajpa će reditelj razgovarati o svojim fotografijama koje se trenutno mogu videti u Kulturnom centru Beograda, kao i o procesima kreativnosti i svom pacifističkom radu bazirnom na uverenju da obrazovanje zasnovano na svesti i transcedentalnoj meditaciji može značajno doprineti stvaranju mira i istinskog napretka u čitavom svetu.

Dejvid Linč i njegova fondacija saradnici su Saveza za transcendentalnu meditaciju Srbije zahvaljujući kojem je ovaj kontakt „uživo" sa Linčom i omogućen.

Prihod od prodaje će biti upotrebljen u svrhe organizacije radionica za oslobađanje od stresa za decu i odrasle.

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj