Tehnika meditacije koja opisuje osvešćenost kao "povratak čulima "– na način da posvetite punu pažnju bez osuđivanja na ono što vaše telo oseća, na ono što vidite, čujete, jedete i mirišete. Drugim rečima, primetiti sve što vam u ovom trenutku nude čula. Kad izađete iz svoje glave i vratite se često ostavljate iza sebe priče koje nam naše misli pričaju o onome što se događa i vraćate se sirovom doživljaju onoga što se događa sada.

Meditacija za buđenje energije u čakrama: duhovni učitelj Osho uči nas kako da dišemo kroz čakre (VIDEO)

Fokusiranje na sada ne deluje samo terapeutski, pružajući nam predah od teskobnog ili stresnog razmišljanja, nego nas približava stvarnosti svakog trenutka. Možete sebi dozvoliti stvarni odmor od razmišljanja i prisustvovati zenovskoj jednostavnosti obraćanja pažnje na sve oko sebe.

Za vreme tuširanja možete imati izvrsnu priliku da svaki dan priđete svojim čulima na pravi način, da na primer osetite temperaturu vode ili prisno osetite sapun na koži. Fokusiranje na čulnaiskustva tokom tuširanja sa punom i nepodeljenom pažnjom, otvara vrata jasnoj i otvorenoj svesti koja trenutno donosi spokoj i slobodu.

Mirisanje sapuna, slušanje kako voda teče ili osećaj trljanja šampona na teme su lepa iskustva fokusiranja i vežbanja osvešćenosti za vreme tuširanja, na način da se oslobodite uspomena iz prošlosti, pustite planove za budućnost i vratite namernu i fokusiranu pažnju na sada.

Meditacija na znači uvek mirno sedenje na tlu, pogotovo kada je reč o vežbanju osvešćenosti ili koncentracije. Inače, Buda je podučavao o četiri trenutka za praktikovanje osvešćenosti – tokom sedenja, stajanja, hodanja i ležanja, što zapravo znači sve vreme, zato se razumnim čini i uključiti vreme tokom tuširanja.

PageBreak

Kako da vodom sperete negativnost i očistite auru: probajte čudesnu meditaciju pod tušem
Foto: Unsplash/ Seth Doyle kako-da-vodom-sperete-negativnost-i-ocistite-auru-probajte-cudesnu-meditaciju-pod-tusem1

Tuširanje i čišćenje aure

Zapravo vreme tokom tuširanja je savršeno vreme za stvaranja rituala osvešćenosti i uključenje aktivne meditacije u vašu dnevnu rutinu.

Meditacija tokom tuširanja je izvrstan način da se vratimo svojim telima, doslovno, i bez osuđivanja naučimo da nam bude prijatno u našoj koži, otelotvorimo sadašnji trenutak i uživamo u jednostavnom zadovoljstvu kakvo je tuširanje.

Tuširanje je takođe izvrsna metafora za ispiranje prošlosti i pročišćenje uma, otkrivanje prirodne čistoće gole i otvorene svesti koja je uvek prisutna samo je ponekad prekrivena prljavštvinom koju usput pokupimo.

Čudesna mantra koju treba da izgovorimo kad smo pod stresom: ponavljajte ove reči sve dok ne osetite promenu

Tuširanje može duboko pročistiti auru – možda negativni joni koje stvara tekuća voda, a za koje je objavljeno da imaju za zdravlje bitne pogodnosti ili je možda do dubokog čišćenja tekuće vode kroz etersko polje. U svakom slučaju, tuširanje može biti izvrsno, a izvrsno je vreme da svu svest usmerite u sadašnji trenutak i primite sve blagodati koje osvešćeno tuširanje može imati.

Lako je tokom tuširanja misliti na milion stvari, iskoristiti tih par minuta za planiranje dana ili razmišljanje o prošlim događajima, ali meditacija pod tušem nije ovde da ponesete sve sa sobom u tuš kabinu, nego jednostavno da se tokom tuširanja, samo tuširate.

Vežbanje kako biti u potpunosti povezan sa sadašnjim čulnim iskustvom onoga što radite i ništa više.

Izvor: Udahni