Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svestan osmeh

Zadovoljstvo karakteriše harmonija, a čoveka koji je u stanju zadovoljstva karakteriše stalno prisutan smešak, odnosno osmeh.

  Izvor: Shutterstock

Nezadovoljstvo podstiče negativne emocije i usporava ostvarivanje želja, a rešenje je pokret – i fizički i mentalni. Negovanje unutrašnjeg mira i zadovoljstva rezultira i gipkim i vitkim telom. Tako svestan osmeh predstavlja odličnu i nezamenljivu svakodnevnu terapiju – osmeh-meditacija svakog jutra učiniće vaš novi dan mnogo blistavijim.

Po rečima profesora tradicionalne kineske medicine i su jok terapeuta Vere Đorđević, nije nikakva novost da se u svetu već duže vreme čine ozbiljni napori kako bi se čoveku koji živi u uslovima savremene tehnologije, opšte otuđenosti i borbe za egzistenciju, povratio optimizam a time i zdravlje – upravo osmeh-terapijom.

– Osmeh-meditacija oslobađa od fizičke, emocionalne i mentalne patnje“, kaže Vera i objašnjava: „Znamo da je ljudsko biće nastalo u svesnom stanju ljubavi i zadovoljstva. Zadovoljstvo karakteriše harmonija, a čoveka koji je u stanju zadovoljstva karakteriše stalno prisutan smešak, odnosno osmeh. Kod takvog čoveka se ne smeše samo njegove oči, usta, obrazi, lice... Kod njega se osmehuju svi delovi tela do najsuptilnijih njihovih struktura. Odsustvo zadovoljstva je vidljivo po odsustvu osmeha, a to ukazuje i na postojanje neke disharmonije. Kada u meditaciji osmehom obasjamo onaj deo koji nije u harmoniji – javlja se sam osmeh života i trenutno započinje svoj rad na uspostavljanju balansa i zdravlja.“

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj