Kako započinjete svoj dan? Da li ste uvek ujutru nepovoljno raspoloženi ili svaki dan dočekujete sa osmehom i radujete mu se kao novoj i divnoj avanturi? Predlažemo vam lep i divan ritual za jutro koji će učinit da svaki dan bude ispunjen srećom, piše Lovesensa.

Dok ste još u krevetu i dok otvarate oči zahvalite se za sjajan dan koji je pred vama, a ukoliko ga ovako započnete on će zaista i biti sjajan.

Kada dobijemo poklon ili neko učini nešto vredno za vas, praksa je da mu se zahvalimo iz opšte pristojnosti. Ali trebali bismo malo više pažnje da posvetimo na zahvalnost koja definitvno ima moć isceljenja i nosi pozitivnu vibraciju.

Mnogi od nas se više fokusiraju na preokrete i otežane situacije u životu, jer su one važne lekcije koje takođe utiču na kreiranje naše ličnosti. Ali tako malo obraćao pažnju na obična svakodnevne stvari koje čine da se osećamo srečno, ispunjeno i budemo svoji. Baš na tim segmentima života treba da budemo zahvalni.

Ritual za buđenje zahvalnosti

Uzmite papir i olovku i svakog dana napravite spisak od 10 stvari na kojima ste zahvalni.

Ovaj ritaul pomaže da postanemo svesni lepote življenja u sadašnjemtrenutku, podstiče nas da sa svetlije perspektive posmatramo život i fokusiramo se na lični razvoj.

Tehnika zahvalnosti otvara potpuno novu dimenziju života i čini da svet gledamo iz drugačije perspektive. Takođe, uči nas da verujemo životu i svojoj intuiciji. Prestaćete da se opterećujete trivijalnim stvarima na koje ne možete da utičete i verovaćete da Univerzum radi za vaše dobro.

Ako ovu tehniku počnete da praktikujete i na kraju dana, shvatićete koliko ste zapravo blagosloveni. Zahvalnost nas podseća na ono od čega smo zapravo svi mi satkani, a to je istinska ljubav.

Izvor: Lovesensa