Ako nemate ideju šta da pripremite za doručak tokom posta ili ako je vaš stil života vegnstvo, dajemo vam jednu dobru ideju, piše Lovesensa.

Projino brašno je vrlo zdravo i u našoj kuhinji se koristi vekovima. Dokazano je da čisti creva i podstiče zdravu probavu.

Kada projinom brašnu dodate neke od sastojaka koje ćemo nasvesti, dobijate maštovit šareni doruučak koji će zadovoljiti vaše čulo ukusa.

Recept za posnu šarenu projaricu

Sastojci:

  • 3 kutlače projinog brašna
  • 1 čaša belog ili ražanog brašna
  • 1 čaša biljnog ulja
  • 1 čaša kisele vode
  • 1/2 kesice praška za pecivo ili sode bikarbone
  • 7 kiseih crvenih paprika
  • 3 kisela krastavčića
  • 1 veći praziluk

Priprema:

U veću posudu stavite kombinaciju projinog sa belim pšeničnim ili ražanim brašnom, dodajte vodu, ulje i prašak za pecivo, pa mešajte dok se ne sjedini. Iseckajte na sitno papriku, krastavčiće i praziluk, pa dodajte u testo. Mešajte i dodajte vodu ili brašno po potrebi, dok smesa ne postane glatka.

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Pleh pouljite ili stavite pek papir, pa sipajte testo. Pecite 10 minuta na 250 stepeni Celzijusa, pa pecite još 20 minuta na 180 stepeni.

Proju možete da pečete i u kalupu za mafine.

Prijatno!

Izvor: Lovesensa