Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ego u meditaciji: kako da se oslobodite negativnih misli pomoću svetla

Svetlost koju pustite u svoj um počeće da nadilazi ograničenja vašeg tela i moći ćete da osetite blaženstvo, svetlo u svom srcu.

  Izvor: Foto:Gulliver/Getty

Tokom meditacije, kada udišemo svetlost, kada je zaista razumemo, ona postaje realno iskustvo koje možemo osetiti. Predivna svetlost je ono što mudrost vekova shvata kao način da budete istinski slobodni. U mnogim mističnim filozofijama svetlost je krajnji rezultat transformacije - kada dozvolite starim aspektima svoje ličnosti da se rekombinuju i tako stvore tu predivnu manifestaciju. To znači da ne morate da se oslobodite negativnih misli tako što ćete ih odgurati od sebe, već ih transformišite u svetlost, slično feniksu koji se uzdiže iz pepela.

Ono što je potrebno da uradite jeste da promenite strukturu koja nosi negativna uverenja i ograničenja. Simbol te promene je feniks koji se transformiše u plamenu koji je dovoljno moćan da izmeni svaku strukturu. Ukoliko verujete, imate poverenja i možete da zamislite lepotu koju taj plamen transformacije nosi u sebi onda možete i osetiti svetlost kao feniks. Umesto da budete zaglavljeni u silnim ograničenjima i tami svakodnevice, oslobodite se i poletite ka višim aspektima svoje ličnosti - to je više stanje svesti i to je ono što se događa kada dozvolite svetlosti da prodre u vaše misli. Velika moć svetlosti je ta koja omogućava ovu transformaciju a ne moć vaše potrebe da promenite izvesne aspekte.

Kada meditirate i kada vaš um odluta u sferu profanog, kada padne u vrtlog bola i patnje - dozovite svetlost natrag u svoj um, izgovarajte mantru koja će vam pomoći da to i ostvarite. Ovo je veoma jednostavno, budući da svetlost ima magnetsku privlačnost: usmerite koncentraciju na predivnu svetlost koja je razlivena vašim telom, fokusirajte se na treće oko i zamislite sveću; sada usmerite svoju pažnju na svetlost sveće i osetite energiju i životnu silu kako tinjaju u plamenu. Uzmite tu energiju svetlosti i unesite je u svoje telo, neka struktura svetlosti postane vaša tako da svakim udahom udišete svetlo.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj