Nekad se moramo podsetiti najjednostavnijih rešenja koja su nam doslovno nadohvat ruke: autorika tekstova o različitim temama vezanim uz zdravlje Marie Desbonnet tako podseća na jednostavnu samomasažu dlanova i stopala.

Samomasaža dlanova možete izvesti praktično svagde, a tih nekoliko minuta doneće malo opuštanja i u najstresniji dan. Raširite dlan i kružnim pokretima trljajte palcem druge ruke počevši od sredine dlana. Polako pojačavajte pritisak i širite poteze. Potom izmasirajte svaki prst i lagano ga povucite kao da ga želite dodatno izravnati. Ponovite na drugoj ruci.

Mantre nisu samo za časove joge: ovu mini meditaciju možete praktikovati bilo gde...

Stopala diskretno možete izmasirati kotrljajući njima tenisku lopticu barem 2-3 minute ispod radnog stola, naravno ako se na poslu možete da izujete. Ako to nije izvedivo, pričekajte da dođete kući pa sednite i stopalo jedne noge oslonite na koljeno druge i čvrsto ga izmasirajte od prstiju do gležnjeva. Potom posebno, lakšim pritiskom, izmasirajte prste na nogama. Ponovite nekoliko puta, a zatim tako izmasirajte i drugo stopalo.

Izvor: Sensa klub