Čađavi kvarc


Čuvar od svih oblika loše sreće. Zbog toga je tradicionalno pravljen u obliku krsta i postavljan na zid iznad kreveta kako bi odagnao zlo. Tradicionalno se koristi za privlačenje bogatstva i poslovni uspeh.

Čađavi kvarc je odličan za nežno obnavljanje energije i optimizma nakon perioda bolesti ili depresije. Oslabiće sve energetske blokade u rukama, nadbubrežnoj žlezdi, pankreasu i bubrezima. Takođe, pomaže kod problema sa kamenjem u bubrezima. Smanjuje anksioznost, oslobađa od psiho-seksualnih blokada i pomaže kod insomnije. Ovaj kamen otvara vašu kundalini energiju ukoliko ste vrlo umorni, pod stresom, nervno napeti i duhovno ispražnjeni. Koristite ga da usmerite direktnu sunčevu svetlost sa krunske čakre na vaše telo.

Čađavi kvarc štiti dom sa okućnicom i posao. Čuva od krađe i sudara automobilom.

Ovo je dobar kamen za sprečavanje noćnih mora kod dece i smanjenje straha od mraka. Ublažava bolove kod starijih životinja, štiti noćne životinje.

Peridot

Peridot je forma olivina. Nalazi se u meteorima i duboko u stenama koje se na površinu izbacuju vulkanskom aktivnošću.

Na njega su mnoge drevne kulture, uključujući i drevne Egipćane, gledale kao na čudnovati kamen. Zajedno sa zlatnim topazom, peridot se može naći na Zmijskom ostrvu, ostrvu sa mnogo zmija u Crvenom moru. Opet kao i za zlatni topaz, za peridot se verovalo da je vidljiv jedino kada prođe mrak. Za kristale olivina kaže se da su suze vulkanske havajske boginje Pele.

Kao sveopšti lek, peridot će olakšati temperaturu kod groznice, kao i probleme sa žuči. Delotvoran je u slučajevima ujeda insekata, otoka, astme i alergijskih reakcija. Pomaže u lečenju problema s grudima, srcem i plućima. Koristite peridot da ispunite misli, telo i duh osećajem mira i blagostanja. On će postaviti štit oko vaše aure. Podiže raspoloženje i usmerava vas na pozitivno gledanje na stvari.

Mali kristali peridota će privući novac i bogatstvo u vaš dom. Peridot u vašoj torbi ili uz vaš mobilni telefon će odvratiti džeparoše i pljačkaše. Na poslu, peridot može da bude koristan za poslove koji uključuju direktnu prodaju ili konverziju novca.

Peridot pomaže deci da obnove razrušena priljateljstva i imaju manje straha od pritisaka vršnjaka. On će umiriti uznemirenu i hiperaktivnu životinju.PageBreak

Citrin

Kamen uspeha i izobilja. On parira egu i smanjuje njegov uticaj, donoseći sreću i optimizam.

Citrin pomaže da se uspostavi ravnoteža sa duhom. To je simbol nade, mladosti, zdravlja i vernosti.

Ovaj kamen je dobar za sticanje bogatstva, postizanje prosperiteta i uspeha u karijeri. Uči vas kako da se obogatite i podržava vaš uspeh u poslu.

To je kamen za preživljavanje, povećava hrabrost i mudrost u donošenju pravih odluka.

Citrin je snažan regenerator i pročišćavač. Apsorbuje, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju iz okruženja.

Štiti auru i čisti čakre. Suptilna tela dovodi u harmoniju s fizičkim. Popravlja samopouzdanje i samouverenost i otklanja destruktivne sklonosti. Pomaže vam da razvijete pozitivan stav i da na budućnost gledate sa optimizmom.

U fizičkom domenu jača imunološki sistem i metabolizam. Reguliše proizvodnju insulina, jača pankreas. Deluje pozitivno na bubrege i creva.

Čakra na koju se stavlja: solarni pleksus.

Citrin je odličan za jetru, slezinu, bešiku i digestivni trakt. Smanjuje toksičnost u telu, oslobađa od bolova u leđima i ublažava alergije kože. On je efikasan lek protiv depresije ili fobija, pomoćiće vam da bistro razmišljate.

Stavite citrin u sobu koja izgleda tamno, hladno i neprijatno. Citrin je odličan za radnike u oblasti medija i umetnosti.

Pozitivna energija citrina tera tamu, noćne strahove i štiti od negativnih ljudi. Citrin ne apsorbuje negativnosti, već ih transformiše u pozitivne energije. Zato je ovo kristal koji može da puni energijom i štiti vrlo dugo. Ovo čini da je citrin veoma koristan kada se nalazite pod velikim pritiskom ili ste daleko od kuće i osećate se ranjivim.