Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Magični ritual koji treba da uradite do kraja jeseni: ako ovo napišete na papir, život će početi da se menja

Isprobajte ovaj jednostavan ritual - magija u jesenjoj noći koja će probuditi moćnu svest!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Jesen je vreme transformacije u našem okruženju. Spoljašnja priroda uvek utiče na prirodu u nama. Kao što se drveće vraća svojim korenima, i nama je pružena mogućnost se okrenemo sebi, povučemo, razmislimo i ponovo povežemo. Zapravo, u mnogim duhovnim tradicijama koristi se ova sezona kako bi se osvrnuli na ponašanje i izbore učinjene tokom godine.

Povezane vesti

Ove duhovneprakse i običaji nam pružaju vreme da promislimo o svim kajanjima, greškama, ili izazovima učinjenim tokom prethodne godine. Ovakve refleksije bi trebalo da budu prilika za učenje kako se neka od ponašanja ne bi ponavljala i kako bi bila zamenjena sa mnogo mudrijim, milosnijim, ili ispravnim postupcima u budućnosti. Jesenja ravnodnevnica je savršeno vreme da osmislite sopstveni ritual za refleksiju i rekonekciju sa svesnijim, konstruktivnijim, i saosećajnijim ponašanjem u godini koja dolazi.

Isprobajte ovaj jednostavni postupak na svoj način:

Izdvojite vreme da prošetate kako biste se opustili i napravili pauzu. Možete ili odvojiti nekoliko trenutaka za svesno disanje ili odradite kompletnu vežbu joge i meditaciju. Imajte uz sebe papir i olovku za pisanje. Kada se usredsredite, postavite sebi pitanja: Na čemu treba da budem zahvalan/na ove godine? Koji su bili očigledni, a koji ne toliko primetni blagoslovi u ovoj godini? Potom zapišite svoje odgovore na jednoj strani papira.

Povezane vesti

Ponovo napravite pauzu, udahnite nekoliko puta pa promislite o jednom ili dva od sledećih pitanja, i zapišite vaše misli na drugu stranu papira: Kakve ste nadarenosti izvukli iz izazova ove godine? Šta vam je to pomoglo da naučite? Kako vas je to razvilo ili promenilo? Da li postoji neka greška koju ste napravili ili se zbog nečeg kajete? Šta ćete učiniti drugačije u sličnoj situaciji u budućnosti? Kako ćete pomoći sebi u razvijanju nove navike? Da li postoji neka stara navika koja ne služi više u vašem najboljem interesu? Kako možete napraviti bolju ravnotežu u svom životu?


Spalite papir: vatra je simbol pročišćenja i energije potrebne da učinite transformaciju.

Noću (zalazak sunca je idealan, kada noć i dan stoje u balansu), izađite napolje i spalite vaš papir kao vrstu ponude i namere da se otvorite prema promeni i transformaciji. Svake godine ja spalim svoj u istoj bakarnoj urni. Vi možete spaliti vaš u bilo kakvoj nezapaljivoj posudi ili na keramičkoj tacni, poput onih od terakote na koje stavljate saksije sa cvecem. Stavite sloj peska ili zemlje na dno posude da apsorbuje deo toplote.
Napravite pauzu kada završite sa spaljivanjem i uživajte u tišini noći i vremenu koje ste posvetili da se povežete sa sobom i svojim težnjama.

Izvor: Joga portal

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj