Kada poželimo dobrodošlicu proleću tada shvatimo da smo mi sami zapravo svetla bića koja mogu da šire dobru energiju, kao štio Sunce daruje svoje drgocene zrake svetlosti i toplote, piše Lovesensa.

Međutim, svi živimo u svetu u kojem pored svetlosti, psotoje i brojne mračne senke. Ali kao što se MajkaPriroda trudi da pronađe ravnotežu, tako i mi treba da se potrdimo da u tamnom i negativnom okruženju uhvatimo tračak nade i svetle energije.

Mi smo bića svetlosti i tek kada se u toj svetlosti okupamo, uspećemo da pronađemo izlaz iz mnogih situacija. Ako se trenutno pitate gde je ta svetlost - pa ona je u vama i svuda oko vas. Proleće nas baš na to podseća.

Svetlost je skrivena u pomoći drugima, iskrenom osmehu, mirisu cveća, empatiji, humanosti i dobrim delima.

Zarobljeni u svetu materijalizma i opterećeni sopstvenim egom, zaboravili smod a vidimo svetlost. Zato je sada pred nama jedna veliak lekcija - lekcija ZAHVALNOSTI za sve onedivne stvari koje imamo us vom životu, a ranije nismo bili svesni takve blagodati.

Pod uticajem prolećne ravnodnevnice svi smo pozvani da pronađemo prvenstveno balans u sebi, a onda da tu ravnotežu iz našeg uma, duše i tela proširimo i na sve oko sebe.

Tokom prelaznih perioda kao što je ravnodnevnica, očekuje nas mudrost, duhovne poruke i velike lekcije.

Evo koji ritual donosi radost i mir za vreme prolećne ravnodnevnice:

Upalite dve sveće i stavite ih jednu pored druge. Smestite se u udoban položaj, stavite ruku na srce i izgovorite sledeće mantre:

PageBreak

Večeras uradite ovaj RITUAL i pošaljite kosmosu dobre želje: magični trenutak za prvi dan proleća
Foto: Shutterstock veceras-uradite-ovaj-ritual-i-posaljite-kosmosu-dobre-zelje-magicni-trenutak-za-prvi-dan-proleca

"Ja sam uravnotežena. Uzemljena sam. Ja sam fokusirana. Ja sam zemlja, ja sam voda. Ja sam vatra, ja sam vazduh. Ja sam Sunce, ja sam Mesec. Ja sam svetlost. Povezana sam sa svim što je unutra i sa svim što postoji. Ukorenjena sam u sebi. Ja sam mir. Ja sam ljubav. Ja sam ravnoteža. Ja sam harmonija."

Uzmite papir i olovku i zapitajte se - Kako mogu najbolje da cenim, izaberem i učinim dobra tokom svog postojanaj na planeti Zemlji?

Sve što vam se u tom trenutku nađe na umu zapišite na papir. Papir savijte i zapalite njegov vrh na sveći. Papr odložite u posudu sa vodom u kojoj možete stavite svoje omiljeno cveće.

Zahvalite se na svim dobrim stavrima koje vam je život doneo. Ostavite vodu da odstoji tokom noći, a sutra je odnesite u prirodu.

Neka kosmos čuje vaše dobre želje!

Izvor: Lovesensa