Zamislite svoj organizam kao mašinu u kojoj svaki delić ima svoju ulogu i važnu funkciju, piše Lovesensa.

U ljudskom organizmu, kao i u prirodi vlada opšti balans, sve dok spoljašnji faktori taj balans ne ugroze.

Toksini koji prodiru u naše telo usled neadekvatne ishrane, stresa, zagađenja i loših navika, remete ravnotežu u našem organizmu, što se naročito odražava na probavu.

Zbog toga dolozi do oticanja, viška tečnosti u organizmu, usporenog metabolizma, viška kilograma i oslabljenog odbrambenog sistema u organizmu.

Proleće je idealan period za detoksikaciju, jer tada imate priliku da se oslobodite toksina koje su se, usled smanjenog kretanja i teške ishrane, nagomilali u vašem organizmu tokom zime.

Pored zdrave ishrane i konzumiranje detoksnamirnica, kao savršen alat za detoskikaciju preporučuje se fizička aktivnost, naročito joga.

Joga je istovremeno nežna prema vašem telu, ali i efektna. Vežbanjejoge pomaže da očistite telo iznutra, odnosno da oslobodite i telo i um od rizičnih toksina.

U ovom treningu za detoksikaciju i bolju probavu, fokus će biti na asanama poput Bočne vrane (Parsva bakasana), poze orla i ratnika, ali i još mnogo raznih okreta i inverzija kako biste u potpunosti očistili telo

Važno je da se tokom vežbanja fokusirate na dah (disanje stomakom).

Ovaj dvadesetominutni trening čisti ćelije od toksina i stimuliše limfnisistem.

Tokom vežbanja ostanite mirni i uzemljeni.

Pogledajte uputstva u video prilogu!

Izvor: Lovesensa