Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ritual od 15 minuta koji donosi lepšu budućnost: Evo kako da lakše ostvarite željeno

Mali ritual od 15 minuta koji vam može unaprediti život i budućnost!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Svima je poznata izreka i savet da uvek treba dobro razmotriti svoje greške iz prošlosti i učiti na njima, ali postoji još bolji način za stvaranje lepše i bolje budućnosti - Gledanje unapred!

Pogled unapred je jedini pravac u kojem treba sebi da dozvolimo da gledamo. Kada je naš pogled usmeren ka budućnosti, moramo se kretati ka svojim ciljevima. Tada ostavljamo ljude koji su nekada bili deo vaše prošlosti, iza sebe ostavljamo sve situacije iz prošlosti i usmeravamo se ka budućnosti. Prošlost nas drži u mestu - ne možete je promeniti. Jedino što možete promeniti to je vaša budućnost.

Povezane vesti

Razmislite šta bi se u vašem životu promenilo ako biste se odrekli od situaciji u prošlosti i samo analizirali dan u kojem se trenutno nalazite?

Postali biste svesniji sebe, svojih dostignuća, grešaka i mogućnosti - naučili biste kako da se okruženi pozitivnim mislima i zdravom ambicijom krećete napred.

Razmišljanje o tome šta, kako i zašto radite neke stvari i svakog dana sastavite kratak izveštaj o danu koji ste sebi poklonili i zapišite ga na papir ili u svoj dnevnik. Analizirate šta ste radili tog dana, na šta ste potrošili vreme i kako ste se osećali kao rezultat svega ovoga. Konačno, sami odredite da li vas je ovaj dan približio postizanju vaših ciljeva (bar malo) ili ne.

Ovaj svakodnevni ritual, odnosno izvetaj o tome kako ste proveli dan, neće vam oduzeti više od 15 minuta,a pomoći će vam da bolje osvestite koliko ste se približili svojim željama.

Svakodnevno razmišljanje o onome što radite sprečava vas da gubite vreme.

Po pravilu, shvatamo da gubimo svoje neprocenjivo vreme samo kada pogledamo kalendar i vidimo da je sledeća nedelja / mesec / godina skoro gotova, a mi se nismo pokrenuli.

Ali kada izdvojimo vreme za razmišljanje o tome kako je protekao naš dan, skloni smo da budemo svesni smo svakog trenutka i na vreme uviđamo greške i način kako da ih popravimo.

Počnite da zapisujete svoj dnevni izveštaj već danas. Takođe, ovaj ritual od 15 minut pomoći će vam da se oslobodite loših navika:

Obično su potrebni meseci ili čak godine da se otarasite loše navike, a svaki put kada se „slomite“ i popušite još jednu cigaretu ili pojedete hamburger, zaklinjete se poslednjim rečima i mislite da ste izneverili sebe.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj