Iako se svake godine sučoavamo sa jeseni, ona nas uvek iznova iznenadi i očara svojim bojama, mirisima i hladnim vazduhom. Na kraju leta se sve pretvara u narandžasto-smeđu rapsodiju sa mirisom zrelog voća, bundeva i pečenog kestena.

Jesen donosi nove boje, novu eru i nove energije.

Sve se ciklično menja, umire i preporađa se.

Sutra je jesenja ravnodnevnica, događaj kada je energija posebno intenzivna i motivišuća. U skladu sa prirodom, energije se takođe menjaju. Milenijumima su se naši preci na današnji dan klanjali ravnodnevnici i izvodili obrede. Imali su potpuno drugačiji odnos prema kosmičkim događajima, zvezdama, planetama i našem Suncu. Na današnji dan su odali počast višoj sili života koja je stvorila sve i ogleda se u svakom biću, događaju i prirodi.

Ravnodnevica nije samo proces koji se odvija spolja u prirodi i svemiru, on se dešava i unutar svakog od nas.

Svetlost i tama su u ravnoteži na dan ravnodnevnice. Iskoristite ovu priliku da uravnotežite i sebe. Pre bilo kakvog takvog preokreta, vreme je da usporimo kako bismo olakšali fokusiranje i prilagođavanje energijama ravnodnevnice. Iako smo možda tužni što svetlost polako nestaje u noći, mrak je odlična prilika da se odmorimo i produbimo. Možemo produktivnije da koristimo više tema, usmeravajući energiju u projekte za koje osećamo da moramo da ih radimo. Istovremeno smo zahvalni na svetlosti koja nam se još više daje i dobro je koristimo.

Nema svetlosti bez tame. Jesen nas podseća da moramo da se udubimo u svoje „mračne“ fioke, gde skrivamo svoje traume i emocionalne presvlake koje moramo da bacimo ako želimo da oživimo svetlost. Drveće baca lišće i to takođe moramo sami - odbacite sve što ne važi kako bi novo zaživelo.

Rad na sebi i razvoj sebe je naporan posao, jer je neophodno suočiti se sa najmračnijim delovima sebe, koje biste želeli da previdite ili. teško ih prepoznajemo. Danas si ti. „Nev age duhovnost“ uglavnom prenaglašava samo svetle i pozitivne strane života, ali svaki pravi ratnik zna da se i rad na sebi bori protiv tame. Ali posle svakog poraženog mraka, on poseje novi zrak.

Jesen nas takođe lepo podseća da svaki trud urodi plodom. Ako dobro sejemo tokom cele godine, plodove možemo ubrati i pobrati na jesen. Svaka želja i namera je poput semena. Setite se koje ste želje i ciljeve posejali na početku godine? Da li su se već obistinile? Možda je sada trenutak da?

Temperature su takođe prijatne za aktivnosti na otvorenom. Idite u šetnju i divite se prirodi koja se menja. Šta vam saopštava i čemu vas uči? Priuštite sebi promene kako ih priroda može sebi priuštiti. Lišće koje je odslužilo svoju svrhu lako otpada.

Pored enterijera, očistite i okolinu. Baš kao i prolećno čišćenje, takođe je dobro očistiti prostor nakon kraja leta i pripremiti ga za novu sezonu. Dodajte malo jesenjeg dodira ili ukrasa (žira, kestena, tikve, žira ...). Jedite sezonsku hranu: jabuke, grožđe, šljive, kruške, kestene...

Ovog posebnog dana možete sebi priuštiti druženje uz vatru ili provesti ga sa sobom negde u prirodi. Takođe, na papir možete da zapišete čega se želite rešiti tokom ovog prelaska i bacite papir ili samo misao u vatru.

Povežite se sa prirodom i jesenjim vremenom, razmislite kakvo "lišće" treba da vam opadne i pronađite potrebnu ravnotežu u sebi.