Od davnina su ljudi ogledalu i odrazu u njemu pripisivali neobjašnjiva svojstva. Mnoge drevne legende povezane su sa ogledalom. Takođe se pojavljuje u mnogim popularnim verovanjima. Na kraju krajeva, ovaj energetski snažan objekt je u svačijem domu i svakodnevno komunicira sa vama.

Svi primeri reči koje su stručnjaci prikupili u ovom članku su neke osnove koje su uslov za sreću. Primenjujući ovaj ritual, iznenadićete se koliko će život da vam se promeni. Naravno, najvažnije pravilo je da nikada ne treba da budete samoprekorni u razmišljanju i da ne koristite reči ispred ogledala, koje u sebi nose negativno značenje. Čak i ako niste zadovoljni nečim u sebi ili u svom životu, zaboravite na to, pogledajte svoj odraz u ogledalu i samouvereno i glasno izgovarajte fraze u kojima moraju biti prisutne sledeće reči...

10 reči koje će privući ljubav, sreću i izobilje u vaš život:

  • lepota;
  • zdravlje;
  • sreća;
  • ljubav;
  • radost;
  • um;
  • bogatstvo;
  • vedrina;
  • snaga;
  • dostignuće.

Kako možete koristiti ove reči dok gledate svoj odraz u ogledalu? Reči treba da izgovarate gledajući sebe. Ove afirmacije su vrsta kreativne vizuelizacije, koju možete koristiti za oživljavanje svega što želite.

- Lepota.
Svaka osoba sanja da bude lepa i srećna. Ali često, gledajući sebe u ogledalo, nehotice počinjete da uočavate mane - čak i one koje drugi ne uočavaju. Da biste voleli sebe, ne morate da eksperimentišete sa svojim izgledom, dovoljno je da prihvatite svoju prirodnu lepotu. Pokušajte da kažete: "Ja sam najlepši", ili "Ja sam lep i veličanstven". Verujte, čak i takve kratke fraze, izgovorene glasno i samouvereno, mogu se ostvariti. I posle nekog vremena zaista ćete se osećati lepo. A manje nesavršenosti u izgledu postaće vaš zaštitni znak, dajući vam šarm.

- Zdravlje. Svakom čoveku je potrebno dobro zdravlje. A želja da budemo zdravi je svojstvena svima. Ponovite pred ogledalom: "Osećam se odlično." Ubrzo ćete primetiti da manje bolesti prestaju da vas uznemiravaju, a posete lekaru će da se prorede.

- Sreća. Naravno, sam koncept "sreće" je individualan za svaku osobu. Za nekoga je sreća ljubav, za nekoga bogatstvo, a za nekoga - ispunjenje neke intimne želje. Stanite pred ogledalo i navedite sve što vam je potrebno da biste bili srećni. I što je najvažnije, znajte da što je vaša želja jača, to ste bliže njenom ispunjenju.

- Ljubav. Ljubav je neophodan element sreće, bilo da je to ljubav prema porodici, prijateljima ili ljubav prema vašem izabraniku. Neko pati od neuzvraćene ljubavi, drugi traže svoju osobu. Gledajući svoj odraz, recite: "Želim da volim i da budem voljen".
Budite sigurni: nakon nekog vremena pronaći ćete svoju ljubav.

- Radost. Ma kako to zvučalo, mnogima nedostaje radost u životu. Loše raspoloženje, apatija, neuspesi na poslu i u ličnom životu ubijaju raspoloženje, a sa njim i radost. "Uživam u svakom trenutku svog života." Vremenom će neprestana borba sa raspoloženjem prestati da vas muči, a u životu će biti mnogo više radosnih trenutaka.

- Um. Ako mislite da nemate dovoljno znanja o svojim kolegama i prijateljima, ili ako nekada niste mogli da pratite razgovor, ne bi trebalo da se stavljate na listu "glupih" ljudi. Recite sebi: "Moj mentalni kapacitet je dobar, kao i kod većine ljudi."

- Bogatstvo. Želja za bogatstvom i time da ne uskraćujete sebi ništa, nije sramotna. Ponekad je prirodno da osoba želi ono što sebi ne može priuštiti. Normalno je da razmišljate o svom finansijskom stanju i o njegovom poboljšanju. Da biste to uradili, i ispred ogledala, ponovite: "Želim da zaradim mnogo novca", ili drugu opciju: "Želim da dobro zarađujem." Ponavljanje ove misli i pomoći će vam da postignete materijalnu stabilnost.

- Veselost. Verovatno malo nas ujutru ustaje sa rečima "Volim svoj život i sve mi odgovara". Ali ako svaki dan izgovarate ovu jednostavnu frazu ispred ogledala, uskoro ćete i sami osetiti ljubav i drugačiji stav prema svom životu.

- Snaga. Vrlo često se osoba oseća nemoćnom u odnosu na spoljne probleme i unutrašnja iskustva. Recite sebi: "Ne bojim se ničega". Osećaćete se energično i moći ćete da prevaziđete svoje strahove.

- Dostignuće. Zacrtani ciljevi moraju biti postignuti. Ali ponekad nema posebne ideje kako da ih ostvarite. Nemojte se uzrujavati i odustati. Recite pred ogledalom: "Postići ću sve svoje ciljeve. Ne bojim se nikakvih prepreka." Koncentrišite se na svoje ciljeve i uskoro će se oni ostvariti.

Izvor: Sensa