Ljudi su se vekovima intersovali za kristale, njihovu lepotu, autentičnost i misteriozno značenje, a prema kristaloterapiji, kristali mogu uticati na energiju osobe. Postoje razne vrste kritala i svaki ima posebnu namenu, a postoje i oni koji mogu pomoći da se izborite sa nesanicom i imate lepše snove. Astrolozi tvrde i da svaki horoskopski znak ima svoj kamen.

Ezotericičarka i autorka knjiga o magiji kamenja, Heder Askinozi, u svojoj knjizi ističe da kristali imaju svoje frekvencije energije, a njihova blizina utiče na čovekovu energiju. "Određeni kristali ne samo da doprinose vašem emocionalnom blagostanju, već mogu pomoći i kod fizičkih tegoba. Kada je u pitanju spavanje, držanje nekoliko sjajnih kamenčića ispod jastuka pomoći će vam da se konačno dobro odmorite" - ističe Heder.

6 kristala koji su vam potrebni za dobar san:

Selenit - Ovaj moćni mineral pomaže da očistite energetsko polje i učiniće da se osećate dobro! Jednostavno ga stavite ispod jastuka pre spavanja da biste očistili auru i podstaklipovoljan tok energije kroz čakre dok spavate. Ujutru ćete se osećati odlično.

Angelit - Ovaj kristal se koristi za poboljšanje komunikacije sa unutrašnjim "ja", kao i za osećaj unutrašnjeg mira. Samo ga stavite ispod jastuka i privucite lepu energiju tokom spavanja.

Fluorit - Kamen koji predstavlja bistrinu uma i povezan je sa srčanom čakrom, Fluorit će pomoći da brže zaspite i sanjate lagodnije snove. Mnogi ga nose u džepu radi pametnijeg i uravnoteženijeg pogleda na životne stvari. Smatra se da pomaže da se poboljša proces donošenja odluka, kao i da se ideje ožive.

Ametist - Veruje se da spavanje sa tamnoljubičastim ametistom ispod jastuka ili držanje ovog kristala na noćnom ormariću olakšava uspavljivanje i pospešuje lepo sanjanje. Takođe, ovaj kamen se koristi za sprečavanje loših vibracija, pa ga možete držati i u drugim delovima doma.

Mesečev kamen - smatra se da zrači pozitivnom energijom Meseca i da je sjajan za borbu protiv nesanice. Mesečev kamen bi trebao ublažiti emocionalni stres pre odlaska u krevet.

Dimljeni kvarc - simbolizuje uzemljenje. Može se koristiti za ispunjenje vaših nada i snova dok ste budni, a kada spavate opušta vašu energiju i pomaže vam da brže zaspite, tvrde stručnjaci za tumačenje energije kristala.

Izvor: Sensa