Tokom dana naše misli ispunjavaju svetlo i tama. Ponekad imamo pozitivne misli koje su poput štita za negativnu energiju i pesimizam, ali neki ljudi ne znaju kako da se zaštite od negativnih misli koje blokiraju energiju razvoja i udaljavaju vas od sreće. Kada vam je glava puna opsesivnih i negativnih misli, imali ste stresan dan i potreban vam je mir - idite u šumu.

Možda zvuči neobično, ali naučno je dokzano da priroda ima pozitivno dejstvo na naše mentalno zdravlje. U šumu se takođe prepliću svetlost i tama, bez obzira koji je deo dana, kao u vašim mislima. U njoj vladaju zakoni prirode. Tišina koja isceljuje ili zvukovi koji umiruju. U šumi je moguće da ćete osetiti pravo uzemljenje, težinu na svojim stopalima koja se proteže sve do korenja velikih stabala. Okruženi drvećem, osetićete se nekako zaštićeno. Boravak u šumi je kao poseban vid meditacije, ako nam ne verujete, probajte.

Poseban efekat na naše opuštanje u šumi ima svežina vazduha, kiseonik, ali i mirisi prirode koji bude vašu energiju i čula. Idite u obližnju pumu i možete trčati po njoj, igrati se plesati, osamiti, zagrliti drvpo i šapnuti mu svoje tajne. Možete brati šumsko cveće, lagano šetati ili sedeti pod drvetom i prepustiti se svojim mislima - otpuštajući one negativne i usvajajući one dobre, mirn ei lepe.

U skandinavskim zemljama često postoje organizovane ture za šetnju po šumi, a deca u školama i vtićima često borave u šumama, uče o njoj i njenim blagodetima. U holističkim terapijama šetnja kroz šumu može se nazvati pravim relaksom za um, dušu i telo. U šumi možete najpre da se povežete sa sobom, sa svojim dubljim nivoimasvesti i ispunite svoje biće dobrom energijom.

Ako vam je neobično da idete sami u šetnju, pozovite blisku osobu da vam se pridruži, ali u jednom trenutku ne govorite, boravite u tišini, posmatrajte oko sebe, duboko udahnete i izdahnite, a onda zatvorite oči, fokusirajte se samo na zvukove i mirise. Odmah ćete znati da je boravak u šumi besplatan lek protiv stresa i negativnih misli, toliko jednostavan, a izuzetno blagotvoran.

Izvor: Sensa