Započnite dan sa napitkom protiv anksioznosti, koji je bogat sastojcima za smanjivanje stresa. Pokušajte da kombinujete avokado, čia semenke, kakao i puter od badema. Avokado je neophodan u obezbeđivanju vitamina B i kremastosti, koji oslobađaju od stresa i podstiču održavanje zdravih moždanih ćelija i živaca.

Čia semenke obezbeđuju neophodan magnezijum, koji služi kao glavni mineral za ublažavanje depresije. Ovaj sastojak takođe sadrži visoku koncentraciju količine omega-3 masnih kiselina sa snažnim antiinflamatornim svojstvima. S druge strane, bademov puter sadrži cink, koji moduliše reakciju tela na anksioznost.

Konačno, kakao je poznat po povećanju nivoa serotonina, koji ima opšti uticaj podizanja raspoloženja. Polifenoli kakaoa takođe služe za smanjenje količine hormona stresa.

Priprema:
Sipajte dve čaše vode za piće u bokal i dodajte četiri kašičice čia semenki. Dobro promešajte sadržaj i ostavite smesu da odstoji deset minuta. Prenesite sadržaj u blender. Dodajte pola avokada, četiri urme, dve banane, dve table putera od badema i
kakao u prahu. Izmiksirajte sadržaj i poslužite. Čaša ovog napitka svakog jutra može pomoći u ublažavanju stresa.

Izvor: Sensa