Maj je 5. mesec u godini, a kada se spoji sa datumom, dobija se niz 5-5 koji se u numerologiji naziva datum ogledala. U numerologiji se smatra da svaki broj ima posebno značenje, kao i da nizovi brojeva imaju posebnu energiju.

Petica se u numerologiji povezuje sa brojem novca, kao i sa ispunjenjem namera. Zato danas možete postaviti dobru anmeru, ulčiniti dobro delo i potruditi se da otpustimo negativnost i sve loše iz sebe, iz svog života. Danas oprostite ljudima koji su vas povredili, ali i zatražite oproštaj od onih koje sta vi uvredili na bilo koji način. Kada se oslobodite onoga što samo zatrpava vaš prostor, srce, um i život - to omogućavate da dođe nešto dobro i bolje.

Broj 5 je takođe i simbol ravnoteže. Očistite svoje srce i um, očistite svoj dom, očistite svoje odnose od svega što je negativno i loše. Umesto teških reči birajte zagrljaje, umesto ljutnje pomirenje, a umesto zavisti pohvale.

I u najtežim danima, važno je vežbati zahvalnost. Nevolje nas često i uče lekcijama da sbudemo zahvalni na onome što imamo, ali i podsećaju na ono što je najvrednije u našem životu, a to su ljudi koji nas okružuju i ljubav koju osećamo. Vodite dnevnik zahvalnosti i zapišite svaki trenutak, svaku osobu, svaki minut ovog života na kojem ste zahvalni.

I danas, kao i svakog dana, potrudimo se da budemo dobri ljudi!

Izvor: Sensa