Ukoliko poželite da se zabavite sa prijateljicama uz šoljicu kafe i „gledanje u šolju“ prvo što treba da znate jeste da vam za ovaj ritual treba jaka domaća kafa bez šećera, mleka i drugih dodataka.

Šolju bi trebalo da držite u desnoj ruci dok pijete kafu i naravno poželjno je da njena unutrašnjost bude bela.

Običaji kažu da se kafa mora popiti iz tri ili sedam gutljaja. Pošto je popijete, šolju ne treba okretati kako bi talog pokrivao njene unutrašnje strane, već samo treba da napravite kružni potez sa desna na levo i da šolju prevrnete. Ostavite je nekoliko minuta da se preostale kapi kafe iscede na tacni, papiru ili tkanini.

Onaj ko „gleda“ u šolju je drži tako da drška bude sa desne strane. Leva strana od drške do polovine leve strane šolje je vreme koje upravo prolazi, druga četvrtina leve strane od drške je vreme koje upravo dolazi, desna strana šolje od drške je ljubavni partner, suprug, supruga. Bliže spoljnoj ivici šolje su sadašnjost i bliska budućnost, a ka dnu šolje je daleka budućnost.
Samo dno šolje predstavlja nesrećnu oblast.

Šta nam talog govori?

1. Ukoliko je šolja ispunjena jasnim figurama koje čine bogat reljef, znači da se radi o osobi koja ima vrlo dinamičan život ili je, pak, u fazi burnih zbivanja.

2. Ako je šolja ispunjena sitnim i vrlo preciznim figurama, radi se o pronicljivoj osobi koja tačno zna šta radi. Svaki njen potez je isplaniran.

3. Simboli koji se nalaze u blizini drške predstavljaju događaje koji će se desitiu kući osobe kojoj se čita. Neki čitači tumače sve figure koje su levo od drške kao blisku prošlost u vezi sa kućom, a figure koje su desno kao blisku budućnost, takodje u vezi sa kućom.

4. Ni u kojem slučaju ne smete zanemarivati veličinu simbola. Velikim dobro izraženim simbolima morate pridavati veći značaj nego sitnim i jedva vidljivim.

5. Ako je talog kafe u šolji tamnosmeđe boje, neproziran, radi se o samouverenoj osobi.

6. Ako je talog kafe u šolji svetlosmeđe boje proziran, osoba je sigurno vrlo uznemirena i nezadovoljna. Psihološki gledano, ona je preterano emotivna i osetljiva.

 Ne treba se uznemiravati ukoliko odmah ne budete imali uspeha u “gledanju u šolju”- za savladavanje ove veštine treba vam vremena, strpljenja i dosta iskustva.

Jako je važno povezivati figure koje se oslikavaju u šolji, naravno, zavisno od njihovog značenja. Moraćete da vežbate, ali ukoliko imate dobru intuiciju vrlo brzo ćete postati dobar čitač sudbine, piše sajt stvarukusa.mondo.rs.

Simbolika brojeva u šolji

0 – stvari koje se iznova završavaju isto

1 – početak nečeg novog; uspeh

2 – sumnja; oklevanje između dve stvari

3 – sastanak, određeni datum; situacija između tri stvari ili tri osobe

4 – intervju dve osobe

5 – veliki uspeh u bilo čemu

6 – šest

7 – nova ljubav; nova sreća

8 – dvostruka sreća; ljubomora

9 – ponuda, ujedinjenje

Izvor: Sensa

BONUS VIDEO: