Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLIKO PRIJATELJA TREBA DA IMA ČOVEK DA BI BIO ISTINSKI BOGAT: Svi greše, a ova mudra prića će vas razuveriti!

Koliko prijatelja treba da ima čovek da bi bio zaista srećan - mudra priča nosi u sebi snažnu poruku!

 Koliko prijatelja treba da ima čovek da bi bio srećan_460254745 Izvor: Shutterstock

Postoji izreka koja kaže "Koliko prijatelja imaš, toliko vrediš." Međutim, u toj izreci niko nam nije rekao šta je pravoprijateljstvo, da li je vredno imati 100 prijatelja samo da ih imamo, ili je ipak važnije imati ona 3 dobra prijatelja koji su sa vama i kada vlada svetlost, ali vas drže i za ruku kada dođu mračni i teški dani. Ova zanimljiva priča odgovara na pitanje koliko prijatelja treba da ima čovek - urezaće vam se u pamćenje:

Pročitajte još

Jednom je čovek došao do poznatog mudraca po savet i postavio mu zanimljivo pitanje:

- Želim da znam koliko prijatelja treba da ima svaki ćovek? Mnogo sam razmišljao o izreci "Nemoj imati sto rubalja, ali imaj stotinu prijatelja". Ima nešto u njoj, ali, po mom mišljenju, ako pokušate da sebi stvorite što više prijatelja, onda možete postati neiskrena osoba koja se pretvara kako bi se drugima dopala. Štaviše, prijateljstvo se godinama testira, odmah nakon susreta teško je shvatiti da li vma je neko zaista dobar prijatelj. A pitanje je gde pronaći vreme i energiju za stotinu prijatelja?

- Mogu da odgovorim na tvoje pitanje, - reče mudrac, - tačnije, ti ćeš sam sve razumeti. Vidiš li onu ogromnu jabuku u dvorištu? To je jedno od najviših stabala na svetu. Uberi i donesi mi, molim te, jabuku sa najviše grane.

Čovek je podigao pogled i zagledao se u krošnju, pa upitao:

- Kako ću to učiniti? Tvoja jabuka je zaista veoma visoka.

- Zamoli prijatelja da ti pomogne, zajedno ćete doći do najviše grane, - odgovorio je mudrac.

Čovek je upravo to uradio. Popeo se na ramena svog druga, ali ipak nije bilo realno doći do vrha.

"Ne vredi", požalio se sa primetnom tugom u glasu.

Saznajte i...

Učitelj se nasmešio:

- Zar nemaš više prijatelja?

Čovek je doveo na drvo još nekoliko svojih drugova i poznanika. Penjali su se jedan na drugog, svim silama pokušavajući da dođu do vrha jabuke, ali su na kraju pali i počeli iznova. Nakon što je pogledao njihove pokušaje, mudrac je rukom pokazao čoveku da dođe i rekao:

- Mislim da vam je sada postalo jasno koliko prijatelja treba osobi?

- Da, učitelju, hvala, sve sam razumeo. Trebalo bi imati puno prijatelja kako bi vam pomogli da se nosite sa problemima i zajendo ih prevaziđete."

Mudrac je pomalo tužno odmahnuo glavom. - Verovatno da, treba ti mnogo prijatelja. Ili samo jedna pametna osoba koja bi pomislila da donese merdevine!"

Pouka priče jeste da možete imati bezbroj prijatelja, ali pravo prijateljstvo je posebno. To je mudra i iskrena osoba koja vam grejedušu, zna koji način je dobar i kako vam može pomoći. Ta osoba je vaša podrška, snaga i dodatak životnoj energiji, ona vas savršeno poznaje. Ako nađete bar jednu takvu osobu kraj sebe, onda ste zaista bogati!

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj