Numerologija je drevna veština tumačenja sudbine, karaktera i budućnosti na osnovu brojeva. Smatra se da svaki broj ima posebnu simboliku, pa da čak može odrediti i kakva karma vas prati. Prema istočnjačkom verovanju karma je svrha, cilj, zadatak sa kojim se osoba rađa, uzimajući u obzir iskustvo iz prošlih života. Postoji pšosebna grna numertologije koja se bavi karmom, a proučava cikluse života na osnovu 9 godina. Karmička numerologija na osnovu godine rođenja ističe koji je vaš karmički zadatak.

Kako biste izračunali svoj karmički broj važno je da saberete sve cifre iz svoje godine rođenja i svedete na jednocifren broj. Na primer, ako je godina rođenja 1968. računaćemo 1 + 9 + 6 + 8 + = 24, pa 2 + 4 = 6. Karmički broj je Šestica. U nastavku pročitajte vrednosti karme vaše godine rođenja i otkrijte koji je vaš karmički zadatak.

Jedinica

Savladajte anksioznost i strahove. Nem apotrebe da sumnjate u sebe, to vas iz godine u godinu sputava i sprečava da napredujete. Pogledajte malo bolje svoj život, ima puno stvari na kojima treba zahavliti. Budite optimistični i radosnui, jer ćete tako uspeti da se oslobodite svake prepreke koja vam se nađe na putu.

Dvojka

Razvijte sopstvene ambicije. Pokažite liderske kvalitete, inicijativu. Rođeni ste kao lider i vaš karmički zadatak jeste da budete vođa u raznim oblastima života. Znate kako da funklcionišete sa ljudima, koje reči da im uputite i kako da od njih dobijete ono što želite. Trudite se da postanete lider u onome što radite i vaša karmička misija biće ispunjena.

Trojka

Ograničite svoj nezdrav ego i smirite um. Ponekad vas negativne i impulsivne emocije dovode u neprijatnu situaciju, a to je zbog nedostataka unutrašnjeg mira. Pokzušajte u sebi da pronađete smirenost, ućutkujte kritičara i negativnost. Imate pšroblema u odnosima jer svoju negativnu energiju manifestujete na druge.

Četvorka

Razviti volju i AKCIJA! U Sebi imate snagu, nemojte je sputavati i zadržavati sebe u zoni komfora. Potrebno je da napravite korka unapred, pređete ponekad granice i rizikujete. Sve dok se plašite da preduzmete inicijativu, tapkaćetze u mestu. U sebi iamte veliku moć da iskoristite sve što želite - hrabro napred!

Petica

Verujte u svoju snagu. Oslobodite se neosnovanih sumnji, dvosmislenih odluka i krenite putem svoje životn emisije. Često ste neodlučni i obazirete se na komentare drugih ljudi. Slušajte unutrašmnji glas koji vam poručuje kojim putem treba da krenete. Često ste lakomisleni i skloni da previše verujete ljudima. Za promenu, počnite da verujete sebi i gledajte kako se život menja.

Šestica

Imate snažnu intuiciju, ali ste dozvolili da je ogrnaičenja okruženja sputavaju. Vreme je da se vratite sebi, poslušate svoj unutrašnji glas i osvestite koliko ste moćni, hrabri i neverovatni. Pred vama se mogu ređati izazovi, ali vi se sa svakim možete izboriti. Jedini uslov jeste da budete to što jeste, prirodni, svoji. Ne sputavajte svoju kreativnost i autentičnost - to su najlepši darovi koje posedujete.

Sedmica

Naučite da kontrolišete emocije i osećanja. Izbegnite nepromišljene postupke i konflikte. Najveći problem vam karma zadaje u polju komunikacije. Brzopleti ste i često izgovorite reči koje imaju veliku težinu, a i da ne promislite. Razgovarajte iskreno i otvoreno o svojim emotivnim turbulencijama umesto da iskaljujete unutrašnje nezadovoljstvo na druge.

Osmica

Na putu do uspeha sputavaju vas tvrdoglavost i strah od promena. Otvorite se za nešto novo i nepoznato i sreća će odmah pokucati na vrata. Posvetite se svojim snovima koje ste zapostavili, samo par koraka vas može deliti do njihovog ispunjenja. Ne dozvolite da vas tuđa očekivanja ograničavaju, sada ste biti vi, vaša sreća i duša!

Devetka

Samoostvarenje dolazi iz promene stava prema životu. Ako samo razmišljate negativno, karma vam šalje loše vibracije. Osvestite lepote oko vas, toliko je dobrih stvari koje vas čine srećnim. Živite sada i ovde i ne mislite kako je bilo bolje juče, a kako će biti teže sutra. Sadašnjost vam daruje šansu za sreću i uspeh, nemojte je propustiti.

Izvor: Sensa