Koliko ste puta izgovorili neke reči nepromišljeno zbog kojih ste kasnije zažalili? Zbog toga postoji ona čuvena izreka - "Ćutanje zlata vredi". Uvek treba da kažete svoj stav, pustite glas i budete odlučni u komunikaciji, ali neke stvari je bolje sačuvati za sebe. Još su naši preci smatrali da se neke reči mogu okrenuti protiv vas, a evo njihovih starih saveta koji poručuju o čemu ne treba govoriti drugima, posebno ne pred strancima:

1. Vaši planovi

O vašim dugoročnim planovima, snovima i ciljevima. Ukoliko samo o planovima često pričate, a ne preduzimate ništa na tom putu, onda crpite energiju. Takođe, neko bi mogao da uzme vašu ideju, zavidi vam ili ćete čuti komentar koji vas može demotivisati. Dok se svojim trudom ne približite ostvarenju onoga što želite, ne morate drugima pričati o tome.

2. Informacije o tome da ste učinili dobro delo

Kada uradite neko dobro delo, ne treba očekivati ništa zauzvrat. To je nešto što će osvetliti vašu dušu i svakako će se vratiti kroz dobra dela. Hvaljenjem svojih humanitarnih postupaka umanjujete značaj i vrednost toga što ste učinili. Postoji izreka koja kaže - "dobra dela čini u tišini".

3. Informacije o vašim prihodima

Razgovori o plati i novcu sa prijateljima i ljudima iz okruženja mogu izazvati nelagodnost i uzrokovati nepovoljnu energiju u odnosu. Iako se ljudi ne posmatraju kroz prizmu novca, kada znate svaki trošak i primanje nekoga, situacija može nažalost da se promeni. Izbegnite ovakve teme, družite se, pomažite jedni drugima i savetujte se.

4. O svojim tajnama

Postoji izreka koja poručuje - "kada dvoje znaju, svi znaju". Pazite kome poveravate svoje tajne, jer kasnije kada budu otkrivene, jedini odgovorni bićete vi sami. Neke stvari vredi sačuvati samo za svoje srce.

5. Tuđe tajne

Otkrivanje tuđih tajni može se smatrati vidom izdaje. Čuvajte tajne svojih prijatelja, partnera i članova porodice, na taj način pokazujete naklonost, odanost i pravo prijateljstvo. Ukoliko ste često u iskušenju da otkrijete tajnu, onda zamolite drage osobe da vam se ne poveravaju često i otvoreno pričajte o tome da vam je teško da zadržite tajnu.

Izvor: Sensac