Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO SU MNOGI ZABORAVILI, A NEIZMERNO JE VAŽNO: 9 načela za život ispunjen mirom, ljubavlju i istinskom srećom

U jurnjavi da steknemo materijalno koje će nam obezbediti lagodniji život često zaboravimo koje su prave vrednosti u životu

 Koje su prave vrednosti u životu Izvor: Shutterstock

Najveći hrišćanski praznik, Božić, nije samo dan kada slavimo rođenje Isusa Hrista, već i dan kada treba da se podsetimo onih pravih vrednosti kojima treba da težimo, a koje se, nažalost, često izgube u današnje vreme.

Pročitajte još

Jurnjava za materijalnim stvarima, za posedovanjem, za dokazivanjem i pokazivanjem drugima udaljava nas od našeg ispravnog puta, od onoga što jesmo. Zaboravljamo važne životne lekcije, povodeći se za onim modernim koje promoviše novac kao jedino merilo uspeha. Iako bi ovo trebalo da imamo na umu stalno, bar se danas podsetite mudrih reči vaših roditelja, baka i deka:

Saznajte i...

-Da je važno biti dobar, jer dobro se dobrim vraća. Pomozi drugome kad god možeš i na koji god način i ne očekuj ništa zauzvrat

-Poštenje je jedna od najvažnijih osobina- neka ti obraz uvek bude čist, jer je to nešto što se teško stiče, a veoma lako gubi.

-Budi vredan i marljivo radi

-Ophodi se prema drugima onako kako želiš da se oni ophode prema tebi- s uvažavanjem, poštovanjem, s jednakošću, bez obzira na poreklo i status.

-Skromnost je važna- budi zadovoljan onim što imaš i zahvalan jer neko možda nema ni toliko

-Nemoj da zavidiš drugima

-Više ceni duhovno a ne materijalno. Kad god pomisliš da bi novac rešio sve tvoje probleme seti se da da sreću ne čine novac niti predmeti koje poseduješ već ljubav, porodica i prijatelji, mir koji imaš sam sa sobom

-Uvek imaj na umu da bogat čovek nije onaj koji ima, već onaj koji je zdrav. Ne kaže se za džabe da zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu.

-Porodica je na prvom mestu- nikad ne zaboravi na one koji su ti sve dali, voli ih i čuvaj kao najveće blago

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj