Mahatma Gandi, borac za mir i ljudska prava, čvrsto je verovao da možemo živeti bez nasilja, u miru, poštovanju i ljubavi. Nazivali su ga "Velika duša", a njegove mudre misli se i danas citiraju i za mnoge predstavljaju važne životne smernice.

Jedan od Gandijevih citata iz kojeg možemo naučiti važnu životnu lekciju jeste sledeći:

"Čovek često postaje ono što o sebi misli. Ako budem stalno ponavljao kako neke stvari ne mogu učiniti, verovatno je da i neću moći. Suprotno tome, ako verujem da mogu, sigurno ću steći sposobnost da to učinim."

Ono što nas često sputava da ostvarimo stvari koje želimo, pokažemo sav svoj potencijal i živimo onako kako zaslužujemo jesu negativne misli. Greška koju mnogi od nas prave jeste misao da nešto ne možemo, da nećemo uspeti ili da nas čeka poraz. Baš zbog takvih misli i ne pokušavamo, ne dajemo sve od sebe, a onda je evidentno da nećemo ostvariti željeno.

Kada verujemo da možemo sve što želimo, razmišljamo pozitivno i dajemo podršku sebi, verujemo u svoje sposobnosti, to je naš pokretač - gorivo koje nas podstiče da ostvarimo cilj.

Zato neka današnja misia bude da otpustimo sve ono što je negativno i šta nas sabotira, neka se takve misli filtriraju i promene u one pozitivne koje motivišu da napredujemo. Pokušajte danas umesto "Neću uspeti" da kažete "Ja to mogu!" - i verujte u to. Situacija se može ubrzo promeniti, jer "Kakve su nam misli, takav nam je život."

U galeriji ispod pročitajte još nekoliko Gandijevih inspirativnih citata!

Sensa / Canva Citati Gandi

Izvor: Sensa