Karmički odnosi su veze koje su povezane sa "prošlim životom", ali mogu imati i veze sa prošlosti. Ovo su slični odnosi koji nam se iznova i iznova ponavljaju kako bismo naučili određenu lekciju koja je neophodna za razvoj emotivnih odnosa. Kada prevaziđemo tu prepreku, prestajemo da ulazimo u karmičke odnose, već imamo otvoren put za kreiranje kvalitetnih emotivnih veza. Evo koji znakovi pokazuju da ste u karmičkoj vezi:

1. Neodoljiva privlačnost - Ove veze odlikuje misteriozna i jaka privlačnost koja je stalno na granici između ljubavi i mržnje.

2. Ovaj odnos može biti zavistan - Iz njega je teško izaći, stalnos e vraćate na isto, čak iako znate da veza nema dobru budućnost.

3. Doživljavate tobogan emocija - Oscilirate između ljubavi, mržnje, požude, gađenja, smeha i besa.

4. Stalna drama - U ovom odnosu su stalne igre, napetosti, negativne emocije i drama.

5. Nešto nije u redu - Vaši instinkti se aktiviraju i imate osećaj težine ili nelagodnosti u donjem delu stomaka. Ne možete se otresti osećaja da nešto nije u redu u vašoj vezi, a on ne prestaje iako pokušavate da ga se oslobodite.

6. Neverovatno jaka seksualna energija - Imate snažnu erotsku privlačnost i strastven seksualan život.

7. Ponavljajući ciklusi i obrasci - Iste negativne situacije se stalno ponavljaju, poput preljube, laži, nedostatka poverenja, svađa...

8. Problemi u komunikaciji - Postoji mnogo neizrečenih pretpostavki, pristrasnosti, sudova i brzih zaključaka. Kada ste pokušali da komunicirate otvoreno, jednostavno nije išlo onako kako ste planirali, ma koliko se trudili.

9. Bes - Kada pokušavate da rešite stavri, često dolazi do pojave besa. Lako "planete", iznervirate se i kada bes preuzme kontrolu, još više se problemi produbljuju.

10. Izvlače vaše negativnosti - U ovakvim odnosima vaše senke izlaze na videlo, plešu jedna za drugom, a jedna od najnegativnijih jeste gubitak vere u sebe i svoj ugao posmatranja.

11. Gubitak energije - U ovom odnosu se osećate iscrpljeno mentalno i emocionalno, vaša energija je stalno u minusu.

12. Samosabotaža - Često se takmičite sa partnerom, sabotirate ga, kao i on vas. Ovakav odnos je samodestruktivan. Prava ljubav je ona koja vas podstiče da rastete razvijate se , ona u kojoj oboje napredujete, a kada se takmičite i sabotirate, dolazi do nesreće i kdo jedne i kod druge strane.

13. Jednosmerna međuzavisnost - Duboko u sebi, osećate da vaša sreća zavisi isključivo od njihove sreće. Sve što kažu, misle ili osećaju o vama odmah se prihvata kao istina. Na ovaj način vaše samopoštovanje se ugrožava.

14. Zaglavljeni ste na jednom mestu - U nekom trenutku se osećate zaglavljeno. Pokušavate da napravite dva koraka napred, ali ste povučeni deset koraka unazad. Plašite se da napustite ovu vezu, a znate da ona uzrokuje bes, anksioznost i nezadovoljstvo.

Kako se osloboditi karmičkih odnosa - evo nekoliko predloga:

• Osvestite zašto se ovi odnosi javljaju, zbog čega ste stalno u ovom začaranog krugu, šta je ono što niste naučili pa se oni pojavljuju?
• Prihvatite lekciju kojoj vas ovaj karmički odnos uči - iz iskustva otkrivajte čemu se treba posvetiti, a šta treba izbeći.
• Okrenite se drugima za psihološku, emocionalnu i duhovnu podršku, razgovarajte otvoreno sa ljudima u koje imate poverenje.
• Odlučite kako da se oprostite od ove osobe na najbolji i najzdraviji način.
Vežbajte ljubav prema sebi i opraštanje, to će pomoći da napustite nezdrav odnos, da kreirate zdravu vezu prema sebi i posvetite se ličnom razvoju.
• Budite zahvalni i odlučni – razmislite na čemu ste zahvalni i budite čvrsti u želji da izađete iz nečega što ne funkcioniše.

Iako su karmički odnosi toksični, oni mogu doneti sjajne lekcije i priliku za duhovni razvoj. Kroz njih je važno da otkrijete vaše unutrašnje JA, naučite na greškama i pustite sebe da procvetate bez zamki i lanaca prošlosti. Otpustite sve ono što vam više ne služi, otvorite se za nešto novo i veličanstveno, za ljubav kakvu zaslužujete.

Izvor: Sensa