Pozitivnu promenu u životu često je teško prihvatiti, pokrenuti, ali važno je da osvestimo da imamo tu snagu i energiju u sebi. Kako bi život išao pozitivnim i lepim tokom, moramo da izbacimo negativnost iz sebe, da otpuštamo ono što je loše, da se oslobodimo svih rana iz prošlosti i negativnih emocija poput besa, mržnje, nesigurnosti, straha...

Kada je duh slobodan, pozitivan i otvoren, i mi lakše kreiramo lepšu stvarnost u našem životu. Drevni kineski filozof Konfučije ostavio je nekoliko mudrih misli koje mogu pomoći da se oslobodite negativnosti u duši i sačuvate mentalno zdravlje:

1. "Život je jednostavan, ali mi ga uporno komplikujemo."

Ponekad u našem životu nema problema i kriza, ali zapadnemo u negativne misli i probudimo celu oluju ni iz čega. treba da osvestimo da je svaki novi dan blagoslov, i da budmeo zahvalni na njemu. Kada shvatimo koliko je svaki trenutak dragocen, sve će biti jednostavnije, lepše i bolje.

2. "Ako mrziš, onda si poražen!"

Mržnja je otrovno osećanje koje truje dušu. Samom mržnjom štetite sebi, činite da se osećate loše, bezvoljno, negativno - mržnja je ogroman teret koji što pre treba skinuti. Vaša mržnja je vaš poraz. Otpustite od sebe tu negativnost i transformišite mržnju u isceljujuću snagu ljubavi.

3. "Pre nego što se osvetiš, iskopaj dva groba."

Kada imate želju za osvetom, nećete se osećati bolje, samo ćete sebi dodatno doneti negativnost. Kada loše vraćate za loše, vi zapravo ulazite u negativan i toksičan krug iz kojeg je teško izaći. Svako dobija ono što daje, zato pustite da stvari same dođu na svoje. Ne osvrćite se nazad, već živite!

Izvor: Sensa