Kada nam se jedna vrata u životu zatvore, odmah se otvore druga, nova, bolja za nas, ali mi često nismo u stanju da vidimo. Sve se u životu događa sa razlogom, slučajnosti ne postoje. Kada vam se ne ispuni ono što ste želeli, uprkos vašem trudu, tome što niste odustali, borbi, jakoj želji, to može da znači da tako nešto zapravo nije bilo dobro i povoljno za vas. Možda vas čeka nešto bolje, možda je vreme da krenete novim putem života na kojem ćete ispuniti svoju svrhu i misiju. Baš o tome govori sledeća priča:

Bože, hvala za sva zatvorena vrata. Hvala što ste me preusmerio na nešto bolje. Hvala vam što mi nisi dozvolilo da uđem na mesta koja nisu bila namenjena meni. Hvala što me niste pustio da se zadovoljim drugim mestom, verujem da imaš nešto mnogo veće i bolje za mene.

Hvala što si me odbio i podstakao da ostavim nešto iza sebe, da prekinem - tek sada vidim da je to bilo najbolje po mene. Sada znam da mi je bolje bez toga. Sada znam šta zaslužujem, svesna sam da zaslužujem više i bolje. Sada znam da me učiš strpljenju i da mi to puno znači da mom putovanju kroz ovaj život.

Bože, hvala ti što ste mi dao snage i hrabrosti da zaustavim sve što mi nije suđeno i da se ogradim od svega što me je srušilo. Hvala ti što si uklonio neke ljude iz mog života jer bi smao nastavili da mi lome srce.

Hvala na svim preprekama. Hvala što si mi pomogao da preokrenem život u boljem pravcu. Hvala što si me obavestio da postoji više od jednog načina. Da postoji više od jednog života, da postoji večnost. Postoji više od jedne destinacije.

Hvala što si mi pokazao svetlo i u najtmurnijim danima. Često ne znam šta je najbolje za mene, ali verujem ti. Verujem da mogu da računam na tvoju pomoć i podršku, da si učitelj koga želim da slušam. Poznaješ moje srce i dušu, i hvala ti što si usmerio moje planove ka onome od čega moje srce zapravo treperi.

Još jednom, hvala ti što si mi zatvorio vrata. Svesna sam na koja vrata treba da prestanem da kucam, ali znam da si mi otvorio bolja. Jedva čekam da vidim šta si pripremio za mene!

Izvor: Sensa